Sangskriver og Producerlinjen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Den Rytmiske Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Den Rytmiske Højskole
Sangskriver og Producerlinjen

I musikkens verden kan man spørge om det er den seje produktion, det fængende omkvæd eller den gode melodi som kommer først?


Det er umuligt at svare entydigt på sådan et spørgsmål. Ofte skabes tidens musik i et tæt samarbejde mellem sangskriver og producer; og tit er solisten også med i denne kreative proces, derfor er det oplagt at Den Rytmiske Højskole har Sangskriver og Producerlinjen som fokuserer på skabelsen og produktionen af nutidig musik.


Om Sangskriver og Producerlinjen
Linjen henvender til dig som har lyst til fordybe dig i sangskrivning og de moderne musikproduktionsmetoder.


Det betyder ikke noget om du tidligere har skrevet og/eller produceret musik. Det har heller ingen betydning hvilket instrument du spiller - om du er sanger som spiller lidt guitar eller klaver, lydtekniker eller computer-haj, der allerede har arbejdet med forskellige musikprogrammer, eller musiker som har spillet i flere år, men som nu gerne vil fokusere mere på at skrive musik.


Det har til gengæld stor betydning at du har lyst til arbejde med processen omkring det at skrive og skabe musik, samtidigt med der også fokuseres på færdige produktioner og sange, og vigtigst at du har mod på både at komponere og skrive tekster, samt lyst til at arrangere både andres og egen musik, eftersom der arbejdes med alle disse forskellige emner i undervisningen.


Undervisningen
Omdrejningspunktet for undervisningen og hele den kreative proces er skolens mange studiefaciliteter. Her får du mulighed for at idéudvikle og komponere egen musik, indspille, mixe og meget, meget mere.


Dette er en proces hvor mange elementer kan indgå. Ved siden af undervisningsforløbet, der vil komme rundt i forskellige arbejdsscenarier omkring at skrive, komponere og producere musik, kan du selv vælge om du vil lægge vægten på melodi/komposition, tekstskrivning, indspilning og bearbejdning af musik, arrangement, harmonisering, lyddesign og remixes... Kort sagt det at være komponist, sangskriver eller producer.


Du arbejder med hele sangskrivnings processen - hvordan du arbejder bedst i en kreativ proces og hvordan du udvikler dine ideer til færdige sange og produktioner. Meget naturligt arbejder undervisningen derfor også med alle de forskellige faser i forløbet fra den første spæde idé til et nummer, og til det er færdigt produceret og indspillet.


Udstyr
Den Rytmiske Højskole har 1 stort mere analogt orienteret indspilningsstudie med flere indspilningsrum, 1 stort digitalt studie, 2 mindre digitale studier med indspilningsrum, samt 10 produktionssatelitter i form af iMac's som er opsat til musikproduktion. Alle disse steder arbejdes der både med programmerne ProTools og LogicStudio.


Jobmuligheder

Sangskriver, producer.