Guitarlinje

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Den Rytmiske Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Den Rytmiske Højskole
Guitarlinje

På guitarlinjen vil du få soloundervisning på guitar, guitarworkshop og spille guitar på et sammenspilshold. Derudover er der en lang række fag, nogle fælles for alle, andre er valgfag. Udenfor undervisningstiden er alle vores faciliteter åbne, så der fx kan øves, spilles i fritidsbands eller laves studieindspilninger.


Når du starter som guitarist får du masser af muligheder for at prøve dine ambitioner drømme og evner af. Der er mange forskellige fag der giver dig mulighed for at udvikle dit musikalske talent både obligatoriske fag og valgfag hvor du kan specialisere dig inden for et bestemt område. Men der er selvfølgelig også fag der retter sig direkte mod dine instrumentale færdigheder og fokusere på hvordan du kan udvikle dig som guitarist.Guitarworkshop
Guitarworkshop er det fag hvor du mødes hver uge med din guitarlærer og alle de andre guitarister. Her gennemgår vi alle de centrale aspekter af guitarspillet: Teknik, skalaer, akkordlære og opbygning på guitar, rytmeguitar, sologuitar, improvisation, nodelæsning og overblik, guitarer, forstærkere og udstyr. Med andre ord: Vi kommer rundt om alle de vigtigste emner.


Nogle af timerne vil gå som 'almindelig' undervisning. Andre vil gå med at gennemgå øvelser som du prøver med andre guitarister. Der vil være både teori og timer hvor vi sidder og spiller. Workshop er det sted hvor du får mulighed for at mødes med dine instrumentkollegaer og udveksle erfaringer, meninger og viden, det er her du får lov til at nørde, se guitarvidoer/DVDer og på andre måder fordybe dig i dit instrument. Workshopundervisning tilrettelægges i fællesskab med din lærer og de andre guitarister.


Soloundervisning
Soloundervisning er det sted hvor du mødes alene med din lærer. Her har du mulighed for at snakke videre om de ting der er gennemgået i workshoppen, men tilpasset dit individuelle niveau. Eller du kan arbejde med noget helt andet. Det kan være du vil lære at spille en bestemt solo, arbejde med nogle forskellige teknikker (fx alternate, sweep, legato) blive bedre til at forstå og bruge akkorder på guitaren.


Eller du vil måske fordybe dig i jazzstandards, i slideguitar eller Dream Theater? Soloundervisning tager selvfølgelig udgangspunkt i dine ønsker, dine ambitioner og dine færdigheder.


Sammenspil
Sammenspilsundervisning foregår i fast-etablerede bands, som bliver sammensat i starten af semestret. Det er her hvor du for alvor for mulighed for at prøve guitarens mange muligheder og funktioner af. Her vil du både skulle fungere som en del af en rytmegruppe, hvor fokus er på rytme, tempo, 'time' og evnen til at få musik til at svinge.


Men også på akkorder,voicings og klang for at få guitaren til at lyde godt og 'musikalsk' i sammenhæng med resten af bandet. Men du vil selvfølgelig også få mulighed for at udfolde dine evner som solist. Du vil kunne udvikle dine færdigheder og forståelse for at improvisere i sammenhæng med et band og blive bedre til at spille soloer hvor det ikke kun er guitaren men først og fremmest musikken der er i centrum. Det er også med sammenspilsholdet at du skal på turne og spille koncerter.


Du skal selvfølgelig i Studiet og indspille med dit band, lave CD'er, video og plakater til turnéen, ligesom du skal optræde på skolen til performanceworkshops. Med andre ord: Du får prøvet alle de forskellige ting der hører med til at være guitarist i et professionelt band. Se her en generel beskrivelse af sammenspilsundervisningen.


Linjetimer
Dette er et ugentlig 2-lektioners modul som vil ændre indhold i løbet af semestret. I starten vil der være niveaudelt teori/hørelære for alle, men efter ca. 4 gange vil der blive mulighed for, at vælge mellem forskellige linjerelaterede fag. Det kan fx være;


- SDS (Sang, Dans og Spil)
- Teori og hørelære
- ”Open Door”, ”Fri Improvisation”, eller Intuitiv Improvisation
- Improvisation
- Sangworkshop
- Rotation


Udstyr
Du vil som guitarist for eksempel kunne bruge, Marshall JCM 2000 med 1960st (4x12") kabinet, Fender de Ville (2x12") og Line6 flextone. Herudover kan du også finde Fender de Ville (4x10"), Vox AC30, Roland Jazz Chorus 120, Peavey Classic 50, Fender Blues Deluxe mm.