Bjerget Efterskole


Bjerget Efterskole er lokaliseret i Nordjylland, og er en efterskole hvor eleverne lærer nye sider af sig selv at kende og ikke mindst oplever et stærkt sammenhold med andre unge. Bjerget Efterskole er ikke så stor. Der er ca. 15 personer i hver klasse og i alt 70 elever. Det er en effektiv størrelse som sikrer, at elevernes interesser kan varetages og styrkes. Alle kender hinanden – inklusiv lærerne.
Tæt fællesskab og fælles ansvarlighed giver Bjerget de ideelle rammer for at eleverne får et godt ophold.


På Bjerget Efterskole er det vigtigt, at du har muligheden for at være helt dig selv, og skolens slogan er derfor også ”Express Yourself”. Skolens mission er at hjælpe dig med at finde frem til hvem du er, så du kan vise det til omverden og være stolt af det. Eleverne på Bjerget Efterskole kan udfolde sig og udtrykke sig uanset om de er til Sound, Adventure, Science eller Forfatter.  På efterskolen er der mulighed for at møde andre unge med samme interesser og fagligt dygtige undervisere, som alle elsker at ”nørde” med deres interesser.

Skolen er med morgenløb, morgensang, undervisning, lektietime så vel som værksteder, musik i musiklokalet eller bold i idrætshallerne i løbet af aftenen.

Bjerget Efterskole er desuden oprettet af forskellige folkekirkelige ungdomsorganisationer som eksempelvis De Grønne Pigespejdere og FDF. Skolen bygger derfor på de værdier, som er at finde i den danske folkekirke.
På efterskolen vil morgensang derfor være ledsaget af bl.a. Fadervor, og en kristen pointe som en lærer tager op. Skolen skal ikke omvende elever, men vise dem at en kristen livsforståelse kan skabe gode rammer for et godt liv sammen med andre mennesker.

Hverdagen gennemsyres af den grundlæggende opfattelse af, at alle er skabt i Guds billede, og vi alle derfor et lige meget værd. Det betyder at der skal være plads til alle der vil gå på Bjerget, og at faglig formåen ikke måles på samme måde som andre steder. Det vigtigste er, at eleverne sammen kan blive klogere og dygtiggøre sig.
Adresse

Kærupvej 9
7741 Frøstrup


Kontakt info

Telefon: 97 99 13 55

E-mail: kontor@bjerget.dk


Website

Bjerget Efterskole's website