Lærer i folkeskolen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel VIA University College
University College Lillebælt
University College Nordjylland
/HeleDanmark/byguidested
University College Syd
University College Nordsjælland
University College Syddanmark
VIA University College
Læreruddannelsen Zahle
Professionshøjskolen Metropol
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution VIA University College
University College Lillebælt
University College Nordjylland
/HeleDanmark/byguidested
University College Syd
University College Nordsjælland
University College Syddanmark
VIA University College
Læreruddannelsen Zahle
Professionshøjskolen Metropol
Lærer i folkeskolen

Når du går i folkeskole er et af de sidste jobs du ønsker dig højst sandsynligt at blive folkeskolelærer. Det kan være meget svært at se sig selv som lærer for en sprællevende 7. klasse med hormoner op til begge ører, samt tankerne et helt andet sted en lige på lektierne. Især hvis man selv går i den 7. klasse.


Men når tiden går og du får din folkeskoletid på afstand er det måske som om tiden får dig til at glemme og du ser mulighederne i de unge mennesker i stedet. Hvis du ser potentialet og gerne vil hjælpe de unge igennem en grundlæggende uddannelse, så føler du sikkert til sidst et behov for netop at undervise denne 7. klasse som du tidligere svor aldrig at ville.


Som folkeskolelærer er det mest arbejdet med børn og unge der skal tiltrække dig. Men da det er et område med nye tiltag, ofte, er det vigtigt at du også er omstillingsparat og klar til nye udfordringer hele tiden.Der er meget arbejde der er både pædagogisk og personligt, hvilket også er en af grundene til at måske netop din folkeskolelærer var så entusiastisk omkring din succes. Folkeskolelærere eller undervisere generelt, glædes netop over deres elevers succes, da det afspejler deres virke som underviser.


Gennem uddannelsen til folkeskolelærer, lærer du om planlægning af undervisning, både fagligt og pædagogisk. Det vil sige, at du får viden om de fag der skal undervises i, og du bliver trænet i at kunne formidle denne viden videre til børn i forskellige aldre, og på forskellige klassetrin.


Det er en professionsbacheloruddannelse, som vil sige at der indgår praktik i forløbet. Uddannelsen tager fire år, hvoraf det ene års tid går med praktik fordelt over tre forskellige perioderJobmuligheder

Der er mulighed for at arbejde som lærer i folkeskolen, og på efterskoler, men der er også mulighed for ansættelse ved en privat virksomhed og lignende.Specielle adgangskrav

-studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux -gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF) -eventuelt en udenlandsk eller international gymnasial uddannelse Derudover skal du kunne dokumentere, at du opfylder de specifikke adgangskrav til mindst ét af de obligatoriske første linjefag på uddannelsen. Der er krav om bestemte gymnasiale fag og karakterer.