Kunsthøjskolen i Holbæk


Kunsthøjskolen i Holbæk er grundlagt i 1962 og har de kunstneriske fag som omdrejningspunkt.
Kunsthøjskolen undersøger og udvikler samtidskunsten, og ønsker at være medspiller i det regionale og nationale kulturliv. I vekselvirkning med de nyeste tendenser indenfor kunst, design og arkitektur udvikler kunsthøjskolen konstant undervisningen og de sociale rammer.

Kunsthøjskolen i Holbæk har et intenst skabende miljø, som danner rammen om individuel kunst og et socialt liv, som bygger på ansvar, tolerance og lysten til at afprøve teknikker og forskellige værktøjer.
Kunsthøjskolen er omdrejningspunktet for mange forskellige mennesker, der alle udveksler synspunkter og udtænker nye projekter på tværs af diverse faggrænser. Kunst er en foranderlig størrelse og derfor inviteres relevante gæsteundervisere til forskellige kursusforløb. På denne måde sikres der fleksibilitet og dynamik.

Det sociale rum står centralt. På skolen vil du møde folk, du ellers ikke ville have mødt, og på denne måde kan du danne netværk for livet. Dine forestillinger om hvad livet og kunst er/kan være udfordres ved dette højskoleophold. Verden undersøges gennem det æstetiske. På den måde nås en større forståelse af dig selv, verden, hinanden og fællesskabet.

Der undervises på det højeste kunstneriske niveau, og du vil opleve, at du er omgivet af de bedste rammer for kunst og design. Du vil desuden få mulighed for at prøve forskellige fag af.
Kunsthøjskolens rolle er dermed at forberede kommende kunstnere, arkitekter og designere m.fl. på en kommende professionel karriere, samt at uddanne kvalificerede publikummer og deltagere i den demokratiske debat og det interessante kulturliv.
Du vil opleve et dynamisk miljø for læring og udveksling i det tætte samspil skolen har med faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, som alle er udøvende kunstnere.

Kunst bør hav én langt større plads i samfundslivet. Kunst kan give mennesket er frirum, hvilket kan være en medvirkende faktor til at gøre verden til et bedre sted. Dette ønsker Kunsthøjskolen i Holbæk at bidrage til.
Adresse

Ladegårdsalléen 5, 4300 Holbæk


Kontakt info

Telefon: 5943 1888


Website

Kunsthøjskolen i Holbæk's website