Kjøbenhavns Boldklub

Kjøbenhavns Boldklub


Kjøbenhavns Boldklub (KB) blev stiftet d. 26. april 1876. I de første par år blev der kun spillet langbold, men i 1879 indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev der også spillet tennis i KB. Dermed er KB det kontinentale Europas ældste fodboldklub.

Efter en omskiftelig tilværelse på diverse spillesteder tog man 1893 anlægget i Skt. Markus Allé på Frederiksberg i brug. Det er omtrent, hvor Forum ligger i dag. I 1938 flyttede man til det nuværende anlæg på Peter Bangs Vej. Her dyrkes klubbens tre officielle sportsgrene - Fodbold, Cricket og Tennis, mens man på Pile Allé anlægget, der blev taget i brug i 1917, primært dyrker tennis. Gennem årene er der gennemført en løbende renovering af anlæggene og i 1989 blev der opført en ny tennishal med fem indendørs baner på Peter Bangs Vej anlægget.

Udover udendørs baner til de tre sportsgrene samt indendørs baner til tennis, råder KB i dag også over faciliteter til badminton, svømning, fitness og petanque. Endvidere har klubben KB-Hallen samt Pejsesalen, hvori afholdes en række sportsstævner og andre kulturelle arrangementer som f.eks. koncerter og udstillinger. Læs mere om anlæggene – klik her.

I 1991 indgik B 1903 og KB en skelsættende aftale om et nyt fælles førstehold i fodbold med navnet FC København (FCK) og hjemmebane i Parken. Fra 1992 deltog FCK således i 1. division og har siden vundet adskillige danmarksmesterskaber – senest vandt FCK i 2004 for første gang i klubbens historie ”The Double” – vinder af det danske mesterskab og pokalturneringen. Holdet træner til daglig på KB’s Peter Bangs Vej anlæg og betragtes fortsat som klubbens førstehold, og udgør dermed et forbillede og en stor inspiration for de børne- og ungdomstalenter, som træner i KB. Læs mere om FCK på FCK’s hjemmeside – klik her.

Til læsere, som er interesseret i at vide mere om KB’s historie, kan det nævnes at der i forbindelse med KB’s 125 års jubilæum blev udgivet bogen ”K.B. – 125 år. Et kalejdoskopisk billede af en boldklub og dens by. Af Allan Mylius Thomsen.” Bogen er på 175 sider og kan købes på KB’s kontor til en pris af kr. 199.
Adresse

Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg


Kontakt info

Telefon: 38 71 41 50


E-mail: mail@kb-boldklub.dk


Website

Kjøbenhavns Boldklub's websiteKjøbenhavns Boldklub