Højskolen for Bevidsthedsudvikling

Højskolen for Bevidsthedsudvikling


Højskolen for Bevidsthedsudvikling ligger i det smukke og naturrige Føllenslev med udsigt over Dybesø og Kattegat. Højskolen adskilliger sig fra andre højskoler ved at tage udgangspunkt i udvikling af bevidstheden - det kan lyde lidt abstrakt, men er utroligt anvendeligt i praksis f.eks. stress-håndtering, meditation og livsplanlægning.

Undervisningen tager sit udgangspunkt både i ældgammel livsvisdom og kombineret med den moderne videnskabelige forskning, så du får det bedste fra begge verdener. Højskolen for Bevidsthedsudvikling henter især meget inspiration fra Maharishi Mahesh Yogis lære om bevidstheden, hvis praktiske aspekt, Transcendental Meditation, der undervises i på nogle af kurserne. Kurserne afholdes hele året rundt og kursisterne på Højskolen for Bevidsthedsudvikling i Rørvig er personer i alle aldre og med vidt forskellige baggrund.

Målsætningen

Målsætningen for Højskolen for Bevidsthedsudvikling er at hjælpe den enkelte kursist til at komme i bedre kontakt med sig selv og sin egen visdom - ideen er, at sundhed skal ses som en helhed, hvor følelser, krop og den kognitive forstand går op i en større enhed. Sagt på en anden måde, så vil et ophold ved Højskolen for Bevidsthedsudvikling give dig et pusterum fra dagligdagen og samtidigt nogle redskaber, der kan skabe harmoni og velværd i dit liv.

Lange kurser

De lange kurser på Højskolen for Bevidsthedsudvikling varer generelt mellem fire-fem måneder og du vælger som kursist et linjefag og et fællesfag. Et linjefag er kan være Sundhedslinjen, Billedkunst og Bevidsthedsudvikling, Grafisk Design og Digital Kunst, Filmlinjen og Musiklinjen. Det fag du vælger som linjefag er kommer du til at gå i dybden med og specialisere dig i. Et fællesfag fylder 2 timer hver dag på skemaet, og det er her alle eleverne samles, og hvor fokus er på bevidsthedsudvikling.

Korte kurser

De korte kurser på Højskolen for Bevidsthedsudvikling spænder vidt i indhold, men interessen for menneskelig udvikling er dog kernen i dem alle. Højskolens faste lærerstab suppleres ofte med udefra kommende gæstelærere. Forskere, specialister og kulturpersonligheder, som repræsenterer de nyeste impulser inden for kunst, videnskab og samfundsudvikling, bringer nye indtryk og inspiration ind i et berigende kursusforløb. Her kan du se nogle af de emner, der berøres i fællesfag:

Opholdet

Opholdet på Højskolen for Bevidsthedsudvikling er ikke kun en oplevelse for dit sind, men bliver suppleret af lækre og sunde vegatariske retter - tilberedt af kompetente kokke, der udelukkende anvender økologiske råvarer. Højskolen er som uddannelsessted moderne og har de nyeste faciliteter som computere og internetforbindelse. Det skal dog bemærkes, at Højskolen for Bevidsthedsudvikling er alkoholfri, og det kun er tilladt at ryge udendørs.
Adresse

Havnevej 3
4591 Føllenslev


Kontakt info

Telefon: 59 91 92 93


Uddannelser

Sundhedslinjen

Billedkunst og Bevidsthedsudvikling

Filmlinjen

Musiklinjen


Website

Hojskole.net


Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Højskolen for Bevidsthedsudvikling