Diplomingeniør i Bygningsteknik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Diplomuddannelser 3 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Århus Universitet
VIA University College
/HeleDanmark/byguidested
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Diplomuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Århus Universitet
VIA University College
/HeleDanmark/byguidested
Diplomingeniør i Bygningsteknik

Som bygningsingeniør har du ansvaret for konstruktionen af alle former for bygninger, for eksempel højhuse, fabrikker, og boligblokke. Som bygningsingeniøren skal du også sørge for, at konstruktionen er forsvarlig og lever op til de krævede sikkerhedskrav. Samtidigt skal bygningens design være tiltalende og æstetisk passende til kunden.


Som bygningsingeniør er det vigtigt at dit kendskab til grundfagene som matematik, fysik og datalogi er ganske højt. Derfor kommer du til at arbejde meget med disse fag, samt fag som teknik, økonomi, planlægning, og andre både tekniske og videnskabelige fag.


Udover disse fag vil du også lære om miljø og forurening, da meget bygningsarbejde også involverer kloakering, som er vigtigt at bygge korrekt, da det er meget omkostningsfuldt at lave om på senere.


På uddannelsen vil du også komme i praktik. Det er en rigtig god måde at komme ud og opleve hvordan din viden kan komme i brug i virkeligheden. Du får også en god kontakt til en potentiel arbejdsgiver, så her gælder det blot om at gøre et godt indtryk og holde kontakten ved lige.


Desuden kan du sikkert i løbet af praktikken finde ud af hvilket område du vil fokusere på, hvis du ikke allerede ved det.


Du kan som Diplomingeniør i Bygningsteknik specialisere dig i 4 fagområder:


*Anlægsteknik


*Byggeproduktionsteknik


*Bærende konstruktioner


*Installationsteknik.


Ved at sammensætte de forskellige valgfag der er kan du skabe din egen profil, så du kan fokusere på det du helst vil arbejde med.Specielle adgangskrav

* Adgangskursus i Odense * Maskinmestereksamen * Skibsførereksamen Herudover skal du have: * Matematik A * Fysik B * Kemi C