Designskolen (KADK)

Designskolen (KADK)


Designuddannelsen på Danmarks Designskole, som nu kaldes Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), er en femårig, videregående uddannelse under Kulturministeriet. Du gennemfører den som en tre-årig grunduddannelse på bachelorniveau og en to-årig overbygningsuddannelse på kandidatniveau.

Designskolen har i mere end 135 år bidraget til udviklingen af dansk design og kunsthåndværk med international rækkevidde. Skolen er en væsentlig kultur-, uddannelses- og forskningsinstitution, hvor danske kultur- og designtraditioner går hånd i hånd med innovation, ny viden og kreativitet.

Designskolen skiftede i oktober 2011 ministerium fra Kulturministeriet til Uddannelsesministeriet.

Om Designskolen

Designskolen beskæftiger sig i dag med rigtig mange aspekter af design og kunsthåndværk. Fra form og teknik over nytænkende og kreativ udvikling til erhvervsmæssige konsekvenser, strategisk design og bæredygtige muligheder. Vores uddannelser udspringer af et unikt samspil mellem kreativitet, innovative metoder, forskning og materialenært projektarbejde.

Rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering er Lene Dammand Lund. Rektor blev frem til fusionen rådgivet af skoleråd med eksterne repræsentanter og et aftagerpanel med Anders Byriel, adm. direktør Kvadrat, som formand.

Skolen har ca. 600 studerende i København og 70 på Kunstakademiets Designskole, Bornholm.

Højere videregående uddannelse

Designskolen har otte designspecialer og et stærkt forskningsmiljø. Skolens histore starter i 1875 og er udviklet i dynamisk samspil med designfaget. I 2010 fusionerede Designskolen med Danmarks Designskole, Bornholm og i 2011 fusionerede skolen så med Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Konservatorskole.

Designskolen er i 2010 akkrediteret som højere videregående uddannelse. I 2010 blev skolens designforskning desuden positivt forskningsevalueret.

Tradition og nytænkning

Designskolen udspringer af den nordiske designtradition, hvor funktionalitet og æstetik går hånd i hånd med forretningssans. Vi er i dag en moderne, forskningsbaseret designskole, hvor fornyende samarbejder, ambitiøse udsyn og nye teknologier spiller sammen med kreativ kunstnerisk udvikling og professionelle nyskabelser.

Designskolen har gennem tiden udklækket mange af de designere, der har været med til at tegne billedet af dansk design både nationalt og internationalt.
Adresse

Philip de Langes Allé 10
1435 København K


Kontakt info

Telefon: 3527 7500


E-mail: kd@kadk.dk


Uddannelser

Designuddannelsen


Website

Designskolen (KADK)'s website


Designskolen (KADK)
Designskolen (KADK)
Designskolen (KADK)
Designskolen (KADK)