Tyrstrup Kro

Tyrstrup Kro


Skal det være ekstra godt, så bør du prøve at spise på Tyrstrup Kro. Tyrstrup Kro ligger idyllisk placeret ved mark og skov i den skønne natur omkring Christiansfeld. På Tyrstrup Kro serveres der danske og franske retter mad i form af brunch, frokost, gourmet og smørrebrød.

 

Historien bag kroen

Tyrstrup Kro, idyllisk beliggende ved mark og skov i den skønne natur omkring byen Christiansfeld. Den over 350 år gamle kro fremstår i dag gennemrestaureret, med respekt for det oprindelige.

Tyrstrup Kro har eksisteret meget langt tilbage i tiden, bl.a. fortælles det, at bønderne indtog deres måltider her, når de som medlemmer i mark-fællesskaberne var samlet til pligtarbejde ved såning og i høst. Der findes en kontrakt fra 1854, hvoraf det fremgår, at kroejeren, Chr. Jørgensen, sælger sit landboelsted med tilhørende krorettigheder til Wilhelm Jørgensen.

Af kontrakten fremgår det, at krodriften var baseret på en kontrakt med ejeren af Høkkelbjerg Kro på grund af dennes kroprivilegier. Endvidere fremgår det, at der skulle betales aftægt til en Daniel Eschevig i Haderslev med to mark sølv i kvartalet!

Wilh. Jørgensen døde allerede et år efter, men enken, Lene Catrine Jørgensen, drev kroen videre helt til 1877, hvor hun solgte til Hans Lauritsen Hansen.

H. L. Hansen var ejer helt frem til 1919. Og han må have været en dygtig kromand, for ved salget var der foruden selve kroen nu også keglebane og dansesal, hvilket tyder på god søgning årene igennem. I 1919 blev kroen solgt til gårdejer S. Honig fra Frørup, og i 1922 flyttede han ind på kroen som kromand, hvilket han var helt frem til 1954 uden at foretage større forandringer. Krodriften hvilede hovedsageligt på en kreds af trofaste, lokale stamkunder.

I 1954 bliver Herluf Windberg den nye kroejer, men det er åbenbart ikke let at komme til for nye folk, for allerede efter tre år kommer der en ny ejer, Martha Jensen, og et år senere, i 1958, er der atter ejerskifte.

Den nye ejer blev handelsmand Walter Ørumgaard, og for ham gik det åbenbart bedre, for han gennemførte en omfattende restaurering og udvidelser og fik øget kunde kredsen med dansant og foreningsfester. Men efter 8 år måtte Ørumgaard give op, og efter tvangsauktioner - to på en dag - blev den nye ejer Elna Rask fra Esbjerg. Men kun et år senere overlod hun i 1968 kroen til ægteparret Elisabeth og Aage Jensen.

I 1987 overtog det nuværende ejerpar Annette og Torben Schultz kroen, og de har ved et dygtigt og målrettet arbejde formået at gøre Tyrstrup Kro til et meget anerkendt spisested, hvor gæster kommer langvejs fra for at nyde og opleve et godt måltid ved et veldækket bord i hyggelige lokaler. Men også lokalbefolkningen gør flittigt brug af kroen, og festsalen er rammen om talrige familiefester, møder, kurser og lignende.
Adresse

Tyrstrup Vestervej 6
6070 Christiansfeld


Kontakt info

Telefon: 74 56 12 42
E-mail: post@tyrstrupkro.dk


Åbningstider

Alle dage: 12.00 - 21.30


Website

WebsiteTyrstrup Kro
Tyrstrup Kro
Tyrstrup Kro
Tyrstrup Kro