Softwareudvikling - Akademiuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus, Odense SU berettiget Akademiuddannelser 2 år Gymnasiel UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Københavns Erhvervsakademi (KEA)
By Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Akademiuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Københavns Erhvervsakademi (KEA)
Softwareudvikling

Har du allerede en uddannelse som datamatiker og vil gerne arbejde som IT-arkitekt eller anden form for softwareudvikler, så har du en mulighed for at spare 1½ års uddannelse ved at tage uddannelsen som PBA i Softwareudvikling.


Uddannelsen er en overbygning på 1½ år og bygger direkte oven på den 2- årige datamatikeruddannelse. Derved opnår du et professionsbachelor-niveau. Udviklingen går hurtigt inden for IT-området og mange IT-projekter er blevet så store at det kræver samarbejde mellem (globalt) adskilte udviklingsgrupper. PBA i Softwareudvikling har fokus på at kvalificerer dig til at deltage som en kernemedarbejder i sådanne projekter.


Det er en vej du kan gå hvis du vil specialisere dig indenfor bestemte områder efter datamatikeruddannelsen. Der er meget mere selvstudie på denne uddannelse end der er på datamatikeruddannelsen.


På Erhvervs Akademiet i Odense samarbejdes der med uddannelsen i Vejle, hvor samme uddannelse findes. Nogle gange er man i Odense og andre gange i Vejle. På uddannelsen lærer du blandt andet om hvordan du finder løsninger inden for IT systemer, som kan få systemerne til at kommunikere så gnidningsfrit som muligt.


Man slutter af med en praktikperiode så du kan afprøve tingene i den virkelige verden. Det er en stor fordel at have et kendskab til den virkelige verden og måske kan praktikperioden endda give et job. Hvis du ikke vil have job lige med det samme kan du også læse videre efterfølgende på en kandidatuddannelse indenfor IT eller lignende.