SULT i Cinemateket


Det er de færreste kombinationer, der er bedre end mad og film, og det har man regnet ud hos SULT i Cinemateket på Vognmagergade 8B. Restauranten ligger i det velkendte Cinemateket, hvor man i deres biograf kan se gamle klassikere og indiefilm. Og menuen på SULT? Ja, den er baseret på filmreferencer.

Restaurant SULT i Cinemateket ligger lige overfor Kongens Have, og når man først ser den, ser den nærmest majestætisk ud. Når du træder indenfor de hyggelige lokaler, er der pastelfarvede gardiner, der minder om et sceneforhæng, og stolene ligner også næsten biografstole. Med indretningen og det dæmpede lys, er du nærmest trådt ind i biografen, selvom du kun er i restauranten.

Restaurant SULT har egentlig eksisteret i et par år og er opkaldt efter filmen af Henning Carlsen fra 1966. SULT er særligt kendt for deres store weekendbrunch, som også har vundet prisen for ‘Byens Bedste Brunch’. De har derfor redet på en bølge af succes og har konstant forsøgt at udvikle og optimere deres brunch.

I 2020 skete der så noget nyt, da Meyers overtog restauranten. Man har haft et ønske om at skabe en større sammenhæng mellem filmkunsten og gastronomi, så derfor bærer menuen præg af referencer til forskellige film. Derfor er der ændret på både menuen og indretningen.

Hvis man på en hverdag får lyst til at tage en kop formiddagskaffe på SULT, skal man ikke gå forgæves, selvom restauranten er lukket. Med Meyers’ overtagelse af restauranten, er der nemlig åbnet en café ved navn Café Lille Sult. Den har åbent fra om formiddagen af, hvor Cinematekets gæster kan holde til og mødes til kaffe og bagværk.

Når du skal vælge en ret på SULT, skal du vælge fra kortfilm, forfilm og spillefilm, som beskriver kategorierne for hovedretter og forretter. Det er en lille sjov detalje, som understreger, at de virkelig vil forene madkultur og filmkultur.

Retterne udskiftes alt efter hvilke film, der bliver vist. Men et eksempel på en ret, der er taget fra en film er ‘The Big Kahuna Burger’. Det er en burger med oksekød, syltede drueagurker, rødløg og ost, som serveres med sprøde fritter. Den kommer nemlig fra Tarantino-filmen Pulp Fiction, hvori der er en scene med Samuel L. Jackson, der tager en bid af en Big Kahuna Burger.

Måske kender du den sydkoreanske gangsterfilm Old Boy fra 2004, hvor hovedpersonen spiser nogle dumplings? Dem har du mulighed for at smage på restauranten, hvor de er dampede og fyldt med svampe, ristet kål og ingefær.

I weekenden har SULT selvfølgelig valgt at fortsætte med deres succesfulde brunch, hvor du kan vælge mellem alt fra shakshuka til grøntsagstærte til kanelsnurrer. Tænderne løber helt i vand, bare når man hører om, hvor varieret deres brunchbord er.

Der er alverdens arrangementer, hvor de serverer tre-retters menu og viser en god film efterfølgende. Er du glad for events som filmquiz og banko, er der også mulighed for at tage med til det, da du ofte kan få mad til gode priser. Hold derfor øje med deres Instagram, hvor de også poster billeder af deres arrangementer og den lækre mad.

Hvis du vil have en hyggelig filmmiddag, er der ingen tvivl om, at du får noget for pengene hos SULT i Cinemateket. Der bliver vist gode film, og du kan nyde et lækkert måltid, der er inspireret af filmklassikere.
Adresse

Vognmagergade 8B
1120 København K


Kontakt info

Telefon: 60 43 50 14
E-mail: nura@meyers.dk


Åbningstider

Mandag: lukket
Tirsdag - fredag: 17.00 - 22.00
Lørdag: 09.30 - 16.00 og 17.30 - 22.30
Søndag: 09.30 - 16.00


Website

SULT i Cinemateket's website