Ripley's Believe It or Not!

Ripley's Believe It or Not!


Ripley's Believe It or Not! ser ikke ud af meget udefra, men er fyldt med skæg og ballade indenfor. Her kan du opleve mennesker, dyr og ting i sjove og groteske situationer, som man skulle tro er løgn. Du får også udfordringer undervejs - Tror du f.eks. på, at man kan spille på harpe uden strenge?

Robert Ripley

Tegneserie tegneren, udforskeren, rapporteren, opleveren, illustratoren, samleren og søgeren af mærklige og anderledes ting, er en mand, som levede et liv, som bedst kan opsummeres med det udtryk han selv skabte; “Believe It or Not!”

Hans livsarbejde, hans oplevelser, hans kunst, historierne han fortalte og de oplevelser han havde vil altid være fundamentet for alt hvad Ripley Entertainment står for.

Verdens Berømt

Ripley var en af de mest kendte mennesker i verden i gennem den første halvdel af det 20. århundrede.

Født/døbt LeRoy i 1890 i Santa Rosa, California, “Roy” var en ivrig kunstner og en dygtig sportsmand I en meget ung alder. Han toppede som semi-pro baseball-spiller som 13-årig og han illustrerede plakaterne, der reklamerede for spillene.

Som 14-årig, solgte han sin første tegneserie til LIFE Magazine for otte dollars. Som 15-årig, arbejdede Ripley ved San Francisco Bulletin og efterfølgende kom han videre til San Francisco Chronicle.

I 1913 flyttede han til New York og, som ‘Robert’ I stedet for ‘Leroy’, begyndte han at skitsere sportstegneserier for New York Globe. Efter at have gjort det I flere år. Tegneseriens titel var oprindeligt “Champs and Chumps”, men efter megen forhandling blev titlen ændret til Believe It or Not! Resten er fortid.

Straks efter tegeneserien blev udgivet blev den populær, Ripley blev en verdensomrejser, som søgte efter mærklige og utrolige historier til at bruge til sine internationalt kendte tegneserier. I en tid, hvor der ikke var særlig mange mennesker, som rejste ud af landet, ja slet ikke engang ud af deres hjemby, at rejse blev en afhængighed for ham og han tog afsted så snart han kunne!

Ripley at Chinese Tomb (2439)Ripley on Donkey (1982)Ripley with Cannibal (6280)Ripley with Headhunter (6307)Ripley with Statues (717)Ripley's NY Apartment (2085)

Han vovede sig ind i ukonventionelle områder i Indien og i Orienten, han besøgte mennesker og kulturer som de fleste af amerikanerne ikke vidste eksisterede. Han yndlings destination var Kina, og i adskellige måneder efter han første gang var i Orienten, skrev Ripley sine ting under med Rip Li. Det var også gennem disse rejser, at han samlede en masse mærklige og utrolige souvenirer, der senere blev en omfattende samling af fantastiske mærkligheder og historier, som i dag stadig underholder offentligheden.

En Ualmindelig Mand

Ripley var kendt som værende ekstremt eksentrisk; hans venner kaldte ham ”hans egen største Believe It or Not!”. Selvom han var kendt som værende ekstremt genert, klædte han sig på i flamboyante farvekombinationer, han bar ofte bånd af flagermusevinger, hjelme af marv, kuli trøjer og eskimo parkaer. Han havde en ca 8,5 m lang boa slange som kæledyr og han lod egern og jordegern løbe rundt ved ham, mens han tegnede.

Han syntes, at både rygning og kortspil var onde foretagender, men han drak selv til sociale lejligheder og han var kendt for at være populær hos damerne, sommetider havde han op til 5 kærester boende på samme tid. Han elskede at sejle og anskaffede sig en Kinesisk Junker som han kaldte ”Mon Lei” eller ”Infinity”, selvom han ikke engang kunne svømme et hjerteslag. Det har også rygtedes at han ændrede sin fødselsdato fra d. 26. december til Juledag for at fremhæve hans eksentrisitet!

Givet hans utrolige liv, er det måske passende, at selv Robert Ripleys død efterlod verden undrende over omstændighederne af ”Believe It or Not!” Som 58-årig døde Robert Ripley imens han optog den 13.episode af sit tv program, en episode som handlede om død og døds ritualier. Han faldt om i showet og blev kørt på hospitalet og umiddelbart derefter blev han erklæret død af et hjertestop.

Ripley’s eftermæle

Ripleys eftermæle og det han bragte til verden findes levendegjort i alle Ripleys believe it or not! museer og hans Believe it or not! Tegneserier fortsætter vanen tro! Idag bliver den daglige tegneserie vist i næsten 200 aviser på verdensplan, i 42 lande og på 17 sprog. Størstedelen af udstillingerne i Believe it or not! Museerne er baseret på samlingerne af diverse mærkeligheder, som Ripley fik samlet gennem hans verdens rejser. Hvert år besøger millioner af mennesker Ripleys museer for at tage del i eventyret, et eventyr hvor de oplever Robert Ripleys utrolige verden på egen hånd! Believe it or not!


Studenterrabatter

17,- rabat til studerende.
Adresse

Rådhuspladsen 57
1550 København V


Kontakt info

Telefon: 33 32 31 31
E-mail: sonne@ripleys.com


Åbningstider

Mandag - Torsdag: 10:00 - 18:00


Fredag & Lørdag: 10:00 - 20:00


(om sommeren til 22:00)


Website

Ripley's Believe It or Not!'s websiteRipley's Believe It or Not!