Restaurant Vita


København er et madmekka af køkkener fra hele verden lige fra marokkansk mad til vietnamesisk mad. Men en gang imellem kan det være rart med noget klassisk, dansk mad. Det får du hos Restaurant Vita på Store Kongensgade 25 i København. Som de selv beskriver det på deres hjemmeside, så går “kvalitet, håndværk og service altid op i en højere enhed” på restauranten.

Restauranten ligger i hjertet af København, så har du været på shoppingtur eller sightseeing i Indre By, er Restaurant Vita kun et stenkast derfra. Både restaurantens facader og interiøret skriger af hygge og hjemlighed.

Loftet i restauranten er fra 1800-tallet, da restauranten ligger i Det Kongelige Hofs Apotek. Gennem mange år fik det danske hof medicin gennem apoteket, indtil det blev til Restaurant Vita. Herefter fik restauranten besøg af en lang række politikere og store personligheder. Hvis du vil imponere din familie eller svigerfamilie, skal du uden tvivl invitere dem på middag her. 

Hos Restaurant Vita får du dansk mad i alle former. Smørrebrød, varme retter og meget mere. Hvis du kommer til frokosttid, så kan du nyde godt af deres kolde bord. Her kan du få diverse smørrebrød og lette hovedretter, der nok skal stille din sult. 

Skal du nyde en middag med familie og venner, er der en masse lækre retter, som Restaurant Vita kan tilbyde. Deres lette forretter som suppe og fiskeretter lægger op til de lidt mere tunge hovedretter, hvor der er alt fra hvidvinsdampede blåmuslinger til nationalretten, stegt flæsk med persillesovs. Læs mere på deres hjemmeside, hvis du vil se, hvilke lækre retter, de serverer.

Stegt flæsk kunnet først findes herhjemme i Danmark i slutningen 1800-tallet, hvor der blev draget inspiration fra det franske køkken. I 2014 blev retten så udnævnt til Danmarks nationalret. Hos Restaurant Vita serverer man stegt flæsk med stor stolthed for københavnere, der bare gerne vil have god mad, men også turister, der vil prøve kræfter med den danske madkultur. Desuden er de blevet nomineret til at være en af de restauranter, der serverer den bedste stegt flæsk. 

Hvis man vil opleve Restaurant Vita, når det er bedst, skal man besøge stedet i forbindelse med julefrokost eller nytårsaften. Til jul sammensætter de nemlig en julebuffet med alt hvad hjertet kan begære. Andesteg, brune kartofler og selvfølgelig ris a la mande er, hvad man kan forvente ved bordet. Så kan man bedre komme igennem den travle juletid.

Udover den gode mad, er der julehygge, hvor der vil være livemusik med en pianist. Hvis man vil have endnu mere livemusik, skal man komme i weekenderne, hvor pianisten vil spille op til god stemning.  
Adresse

Store Kongensgade 25
1264 København K


Kontakt info

Telefon: 33 11 80 11
Mail: mail@restaurantvita.dk


Åbningstider

Mandag - tirsdag: 11:30-01:00
Onsdag - torsdag: 11:30-03:00
Fredag - lørdag: 11:30-05:00
Søndag: 11:30-23:00


Website

Restaurant Vita's website