Restaurant UMA


Det japanske køkken har for alvor haft sit indtog i Danmark, og særligt i København skal man ikke gå langt for at finde en sushi- eller ramenrestaurant. En fusionsrestaurant, som blander det japanske køkken med andre verdenskøkkener, er Restaurant UMA på Nørre Farimagsgade 13.

Restauranten, der tidligere hed Zuma, har eksisteret i nogle år i midten af København. Målet var simpelt, nemlig at servere autentisk japansk mad uden at gøre det for kompliceret. For simpelt kan være rigtigt velsmagende uden at gå på kompromis, og det giver sig til udtryk på restauranten. 

Der er en afslappet og formel stemning, uden at det bliver for formelt. Men nogle gange kan det også være fedt at føle sig lidt fin på den. Du kan sætte dig til rette i deres lædersofaer, mens du får god japansk mad lavet af de professionelle kokke. Det er her, du skal tage ud for at spise med familien, hvis I skal have en aften udover det sædvanlige.

Det er en fusionsrestaurant, så selvom sushi og ramen er i centrum, bliver maden serveret med nordisk æstetik på fine tallerkener. Det minder lidt om fine restauranter som Noma, der også har fokus på det nordiske køkken. Man respekterer det traditionelle japanske køkken og giver det bare en twist ved at tilføje nordiske ingredienser.

Når det skal være god sushi, skal det gøres ordentligt. Derfor bruges der kun friske råvarer som frisk dansk fisk. Det her er altså ikke hvilket som helst sted at få sin sushi, så det er med at nyde den, når man er der.

Det er meget typisk i Asien at dele mad med hinanden, da det sociale aspekt er vigtigt. Her sidder man sammen og deler en masse retter, og det udnytter man på UMA. Deres social dining menu består enten af 3, 6 eller 8 serveringer, så du kan sidde og nyde alle mulige forskellige retter. Det kan f.eks. være røget østers croquette, glaseret torsk eller sakedampede rejer, som står på menuen. En masse forskellige smage og teksturer, som du kan få lov til at prøve på én aften.

Menuen varierer ofte, men der er nogle klassikere, du kan vælge imellem. Derudover kører Restaurant UMA konceptet ”All You Can Eat”, så for en rimelig pris kan du vælge mellem alt den sushi, du kan spise. Det er et rigtig godt sted at starte, hvis du ikke er bekendt med sushi og vil prøve lidt af hvert. For en studerende er det også et rigtig godt sted at blive rigtig mæt til en fin pris.

Hvis du gerne vil nyde din sushi derhjemme, bringer restauranten også ud. Du kan derfor fra din behagelige sofa få misosuppe, kyllingespyd og forskellig sushi uden at skulle rykke dig en meter.

Når du går fra UMA, er det ikke kun smagsoplevelsen, du tager med dig. Du tager også hele atmosfæren og den særlige stemning der er, når man deler glæden ved mad sammen. Det er derfor alle pengene værd, og der er rig mulighed for at prøve mange forskellige retter.
Adresse

Nørre Farimagsgade 13
1364 København K


Kontakt info

Telefon: 33 15 50 15


Åbningstider

Mandag – lørdag: 16.00 - 22.00
Søndag: Lukket


Website

https://uma.dk/