Offentlig administration

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
VIA University College
University College Nordjylland
University College Syd
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
VIA University College
University College Nordjylland
University College Syd
Offentlig administration

Når du tager uddannelsen offentlig administration, er der mange muligheder, da det dækker et stort område. Der er mulighed for at specialisere sig inden for HR, økonomi, vejledning, skat og afgifter eller velfærd. Du starter med en 2-årig basisdel, hvor du bliver undervist i innovation, kvalitetssikring, samfundsbeskrivelse og organisations- og kommunikationsteori. Derefter vælger du studieretning indenfor det område du ønsker at specialisere dig i.


Med en uddannelse i offentlig administration får du kompetencer i at sætte alting i orden og holde styr på det hele. Det er netop det der kan bruges overalt i den offentlige sektor. Det er en meget målrettet uddannelse der sigter på netop ansættelse i kommunen, så det kræver at du er god til at have overblik og har tålmodighed for at kunne arbejde i et miljø hvor det ikke går lige hurtigt altid fra ide til beslutning.


Nogle af dine opgaver kan være at udvikle og analysere nye muligheder og du kan komme til at sidde i stillinger alt fra kontorassistent til ledende direktør for en hel afdeling i en kommune. Alt afhænger af dig og dit netværk, din evne til at løse de administrative opgaver og samle trådene.


Det er vigtigt at du er god til at kommunikere og kan styre projekter, da mange arbejdsopgaver i en kommune er projektstyrede.


Se videoen nedenfor for at se hvordan en medarbejder i offentlig administration kan se ud.Jobmuligheder

Du kan få arbejde i den offentlige forvaltning, samt i den private sektor. Dit valg af studieretning efter basisårene bestemmer hvilke job du kan varetage.Specielle adgangskrav

Med en gymnasial eksamen skal du have engelsk C og enten matematik C eller erhvervsøkonomi C eller virksomhedsøkonomi B.Ansøgningsfrister

Kvote 1: 5. juli kl. 12.00 Kvote 2: 15. marts kl. 12.00