Molekylær Biomedicin - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Molekylær Biomedicin

Molekylær Biomedicin er studiet af biomedicin og hvordan du kan behandle sygdomme ved hjælp af resultater indenfor stamcelleforskning og kendskab til den menneskelige genetiske kode. Hovedfagene på uddannelsen er molekylærbiologi, biokemi, cellebiologi, enzymologi, almen kemi og humanbiologi. Undervisningen er en kombination af forelæsninger, øvelser på mindre hold og eksperimenter, hvor du selv har en finger med i spillet.


På studiet studerer du hvordan de menneskelige gener fungerer. Det kan være i forbindelse med sygdomme der sidder i generne, hvor det er relevant at gå ind og undersøge hvordan vi påvirker disse med nye lægemidler, så vi kan udslette sygdomme.


Der er noget etik i faget, men der er fokus på de biologiske og kemiske fag. Det er en tværfaglig uddannelse, hvor du lærer hvordan kroppen reagerer på påvirkninger udefra og hvordan den opfører sig når den ikke er påvirket af sygdom. Du vil blive undervist i både de molekylære, cellulære og fysiologiske niveauer.


Undervisningen foregår både i laboratoriet og på skolebænken, hvor både holdundervisning og forelæsninger forekommer.


Mange bachelorer fortsætter som kandidater, da der er meget at lære på dette studie for at få et indgående kendskab til alle de facetter uddannelsen har at byde på.


Jobmuligheder

Med en bachelorgrad har du mulighed for at søge medhjælper-stillinger i bioteknologisk- og medicinalvirksomheder. Du kan også så job i den offentlige sygehusvæsen eller på private klinikker. De fleste studerende vælger dog at supplere med en kandidatgrad.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B, Matematik: A, Fysik: B, Kemi: B.