Medicin og Teknologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Medicin og Teknologi

Medicin og Teknologi er en uddannelse, der trækker fag af sundhedsvidenskabelig og teknisk karakter. Du bliver ikke læge ved at tage uddannelsen, men derimod ingeniør med speciale i design og udvikling af medicinsk udstyr til undersøgelse og behandling af patienter. Eksempler på udstyr kan være computerprogrammer til at måle indholdet af hvide blodlegemer i kroppen, specialdesignede robotter som assistance ved kirurgiske indgreb, scannere til at diagnosticere sjældne sygdomme og meget mere. Uddannelsen er et joint-venture mellem KU og DTU, så undervisningen foregår dels på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og dels på Danmarks Tekniske Universitet.

Den indledende del af undervisningen på studiet Medicin og Teknologi har tre fokusområder:

- Menneskets Biologiske Univers
- Det Bevægelige Menneske
- Metoder i Medicinsk Diagnostik

Menneskets Biologiske Univers handler om det menneskelige væsens biologi og de sygdomme som kroppen kan udsættes for. Du lærer hvordan du med matematiske og tekniske værktøjer kan foretage analyser og målinger. De kurser du kan følge omfatter blandt andet fysiologi, anatomi og medicoteknik.

Med Det Bevægelige Menneske får du mulighed for at udforske den menneskelige krops anatomi - særligt om musklernes og skelettets sammenspil og hvordan de påvirker vores bevægelser i praksis.

Metoder i Medicinsk Diagnostik handler om de tekniske systemer og metoder som anvendes til medicinske undersøgelser. Du lærer at måle og diagnosticere sygdomme ud fra de signaler som de interne organer sender. Området er et særligt medicoteknisk fagområde.


Jobmuligheder

Du kan primært søge ansættelse i medicinalindustrien eller hos virksomheder, der udvikler medicinske produkter og udstyr.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B, Kemi C.