Konditor
By | Offentlig støtte | Uddannelseskategori | Adgangskrav | Uddannelsesinstitution |
---|---|---|---|---|
Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding | SU berettiget | Erhvervsuddannelser | Folkeskole |
Kold College Syddansk Erhvervsskole Zealand Business College |
By | Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding |
Offentlig støtte | SU berettiget |
Uddannelseskategori | Erhvervsuddannelser |
Adgangskrav | Folkeskole |
Uddannelsesinstitution |
Kold College Syddansk Erhvervsskole Zealand Business College |
Sidder du foran skærmen og ser Den Store Bagedyst, Det søde Liv med Mette Blomsterberg og Kagekampen og lader tænderne løbe i vand, og flyver dine tanker hen til at du også ville ønske du var ligeså god til at bage, udforme og opstille kager og lignende, som de deltager i programmerne, så prøv at tage udfordringen op og bliv konditor.
Du kan starte dit eget konditori når du er færdiguddannet og lave dine egne kreationer, dine egne opskriftbøger og måske endda komme med som dommer i et af de programmer du sidder og ser nu.
Som konditor kommer du til at arbejde kreativt. Du lærer alt om kager, konfekturer, desserter og mange andre søde ting, og der er masser af arbejde rundt om hos bagerne, på hotellerne, i restauranterne osv. Hvis du kan lide at arbejde kreativt med dine hænder, så er denne uddannelse måske noget for dig.
Der er forskellige linjer som konditor. Du kan vælge at have fokus på brød, hvor du lærer at udarbejde de mange forskellige brødtyper der findes og finder ud af hvor meget forskel der er på mel. Du kan også specialisere dig indenfor kager eller desserter med for eksempel marcipan.
Det er et mere fint og fingernemt arbejde at arbejde med små kager og marcipan, chokolade og karamel, da der nemmere kan gå noget i stykker og du så skal starte helt forfra igen. Men heldigvis er det jo netop det uddannelsen er til for, så du kan lære af alle dine fejl inden du kommer ud i det virkelige liv, hvor der ikke er tid til at fejle, da det koster på bundlinjen.
Desuden slipper du også for at kameraerne fanger alle dine fejl du gør mens du bliver oplært.
Men udover din skolegang består uddannelsen naturligvis af nogle længere praktikperioder, så du kommer ud og bruger hænderne. Du får papir på din kunnen efter de forskellige trin på uddannelsen, så allerede her kan du få arbejde hos bagere og i varehuse, eller du kan fortsætte på den fulde bageruddannelse.
Uddannelsen varer i alt 3 år og 7 måneder. Af dem er 38 uger skoleophold og resten er praktik.