Jura - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Jura

Jura er ikke blot paragraffer, domme og love. Jura handler om at forstå og anvende reglerne i praksis. På jurastudiet bliver du uddannet til at være analytisk og sætte juridiske problemstillinger ind i en samfundsmæssig sammenhæng.


Jura er et klassisk fag, der helt konkret uddanner dig til at blive advokat eller jurist. Du vil få grundig undervisning i hvordan love vedtages, administreres og tolkes i retssalen. Jura er på mange måde et fag, der kræver at du læser pensum grundigt og sætter dig ind i alle paragraffer og lovsamlinger - det kan lyde lidt tørt, men så snart du har fået blod på tanden, så virker arbejdsbyrden slet ikke så tung. Faget bliver også rigtigt spændende, når fokus kommer på international lov og ret samt de fag du frit kan tilvælge i slutningen af bacheloruddannelsen.


Det er ikke blot rygter, at studiet kræver en hel del af dets studerende. Du vil skulle forvente at give en betydelig arbejdsindsats, hvis du ønsker at studere jura. Der lægges vægt på fastlæggelse og indlæring af retsreglernes indhold (retsdogmatik). Du lærer hvilke regler der findes, hvordan reglerne spiller sammen og hvordan reglerne bruges. Det kaldes "den juridiske metode" og er et redskab, der sætter en jurist i stand til at analysere juridiske problemstillinger og fortolke samt forstå lovstof generelt.

På bachelordelen er der ikke de store muligheder for valgfag. Her opnår du et solidt overblik over retssystemet og en metodisk indsigt. Vælger du at fortsætte på kandidatuddannelsen kan du se frem imod en stor grad af frihed til valg af fag.

Det er normalt for jurastuderende at tage på studieophold i udlandet. Jurastudiet har aftaler med over 50 universiteter i Europa og Norden samt med diverse universiteter i USA, Australien, Kina, Japan og Singapore. Det er også muligt at komme på praktik på ambassader hos f.eks. FN eller EU-institutioner. Disse ophold kan erstatte enkelte fag på uddannelsen.

Selve undervisningen består af holdtimer og forelæsninger. I starten er fordelingen mellem de to undervisningsformer ligelig, men på 2-3 år overtager forelæsningerne mere af undervisningen. Det er en god idé at danne sig en læsegruppe af hensyn til lektielæsningen.Jobmuligheder

Advokatmedhjælper. De fleste studerende ved Jura vælger at supplere med en kandidatgrad for at kunne blive advokat, jurist eller selvstændig advokatfuldmægtig.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B eller Idéhistorie B.Relaterede studenterjobs

Du kan blive kontormedarbejder hos et advokatfirma, så du lige får en fod indenfor, mens du studerer.