Fysioterapeut

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
University College Nordjylland
/HeleDanmark/byguidested
VIA University College
University College Syddanmark
University College Syd
University College Nordsjælland
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
University College Nordjylland
/HeleDanmark/byguidested
VIA University College
University College Syddanmark
University College Syd
University College Nordsjælland
Fysioterapeut

Er du i tvivl om du skal være sygeplejerske, massør eller noget lignende, hvor kontakten til mennesker og behandlingen af disse er noget der giver dig mening i livet eller en følelse af glæde over andres glæde, så kan det være at fysioterapeut kunne være noget for dig.


På fysioterapeutuddannelsen skal du lære om kroppen og dens bevægelse. Behandling og forebyggelse af skader i muskler og led er en stor del af jobbet som fysioterapeut, så det skal du lære en masse om. Der undervises i idræt og bevægelse, en lang række fag som sundhedsøkonomi, psykologi, sociologi og kommunikation, og naturligvis i anatomi og fysiologi.


Det er vigtigt at du ikke har berøringsangst, da meget af jobbet indebærer meget nær kontakt med patienterne. Udover den tætte kontakt til patienten, har du også en rådgivende funktion som fysioterapeut. Du skal undervise patienterne i hvordan de genoptræner og vedligeholder deres krop, så de smerter de har bliver holdt i ave, eller bliver trænet væk, hvis muligt.


Det er dog ikke kun kroppen alene at fysioterapeuter behandler og arbejder med. Det er ligeså meget sindet og samspillet mellem krop og sind. For som man siger: ”En sund sjæl i et sundt legeme”, som betyder at netop psyken og fysikken har indflydelse på hinanden. Derfor kommer du også til at arbejde meget med de psykologiske aspekter i forhold til behandling af patienter, så du kommer hele vejen rundt og kan opbygge og forebygge eller udsætte fremtidige skavanker længst muligt.


Uddannelsen er delt op i moduler, og allerede i første modul skal du have en kort praktikperiode, hvor du observerer fysioterapien i funktion. Igennem de forskellige praktikperioder får du mere og mere læring af den kliniske undervisning, hvor du blandt andet også lærer at kommunikere med patienterne og forstå deres tegn, som ellers kan være svære at tyde for en lægmand.


Modulforløbets praktik afsluttes med en prøve på det pågældende kliniske undervisningssted.Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet fysioterapeut, kan du blandt andet arbejde på et hospital, plejehjem eller i idrætsorganisationer med genoptræning af mennesker.Specielle adgangskrav

Gymnasial eksamen eller social- og sundhedsuddannelse samt specifikke adgangskrav.Ansøgningsfrister

Uddannelsen er tilsluttet Den Koordinerede Tilmelding (KOT). Du kan søge optagelse i enten kvote 1 eller kvote 2. Uddannelsen begynder 1. februar og 1. september.