Fransk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Fransk

Fransk er en alsidig uddannelsen, hvor du selvfølgelig lærer at tale og skrive fransk. Du kommer til at arbejde både teoretisk og praktisk med fransk, og bliver i stand til at anvende sproget i mange forskellige situationer f.eks. jobsamtaler, præsentationer, forhandling, salg/marketing, som tolk og meget mere. Ved siden af dine studier i sproget vil du få en grundig introduktion til Frankrigs historie, samfundsforhold, politiske situation, kulturelle og litterære tradition og lign. De første 2 1/4 år følger du et obligatorisk studieforløb med stor fokus på at mundtlige og skriftlige færdigheder i Fransk, og det sidste 3/4 år kan du frit vælge mellem udbudte valgfag på Københavns Universitet.


Frankrig er Vesteuropas største nation og en bastion inden for kunst, litteratur, filosofi og demokrati. Dette leder til Frankrigs stolte traditioner og deres smukke sprog som er udbredt over store dele af verden.


Du skal på franskstudiet ikke bare lære fransk i skrift og tale, men også om landet. Denne sammenkobling giver dig et godt indblik i det franske sprog og kultur. Du vil desuden lære at arbejde med interkulturel kommunikation og gå kritisk og reflekteret til store mængder stof.


Kulturdelen af studiet indleder dig i fag som historie, samfundsforhold, litteratur og tekstanalyse. Du vil opnå en indsigt i både gammel og helt ny fransk litteratur, der inddrager filosofiske og idéhistoriske aspekter. Ikke overraskende kommer du også ind på den franske revolution og aktuelle sager som præsidentvalg og strejker i Frankrig.


Du vil på studiet lære at skrive og tale fransk flydende og det er en fordel, hvis du kender til fransk allerede inden du starter på studiet. Meget af undervisningen foregår nemlig på fransk. Du vil ikke bare lære de grammatiske regler m.v. men også, hvordan du fysisk frembringer de lyde der kendetegner fransk. Alt i alt opnår du en omfattende viden om det franske sprogs opbygning og dets brug.


Det er en fordel at komme på udvekslingsophold når man læser fransk. Dette kan gøre i bl.a. Frankrig, Canada, Cameroun, Congo, Senegal samt Belgien, hvor der tales fransk.


Studiet fransk optager kun ca. 25 studerende om året hvert sted og er derfor et lille studie, hvor du hurtigt lærer alle de franskstuderende at kende på tværs af årgange. Dette bringer en masse godt med sig - både socialt og fagligt. Nogle steder har de selvfølgelig en madklub tilknyttet studiet, samt en filmklub, fester m.v.


Jobmuligheder

Underviser, oversætter, tolk, journalist eller rejseleder.


Fremtidsmuligheder kan spænde fra underviser i fransk til medarbejder i en international organisation med hovedvægt på franske forhold. Eller rådgiver i en virksomhed, der ønsker viden om Frankrig som potentielt marked.


Bachelorer og kandidater i fransk er rustet til en karriere inden for blandt andet undervisning, oversættelse, tolkning, eksportrådgivning og konsulentvirksomhed.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B, Fransk fortsættersprog B.