Flymekaniker (Karup)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 5 år Folkeskole Forsvarskommandoen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 5 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
Flymekaniker (Karup)

Mange drenge (og sikkert også nogle få piger) har en drøm om at blive pilot eller astronaut, når de er små. Men tit er mulighederne ikke for at blive det, eller man har nogle fysiske udfordringer der gør at man ikke kan blive det. Men du kan komme tæt på. Du kan blive den der sørger for at udstyret er iorden.


Som flymekaniker kan du komme til at arbejde med enten kampfly, helikoptere eller transportfly. Du skal som flymekaniker indgå i alt fra klarmelding af fly, inden piloten skal lette, til fejlsøgning, udskiftning, reparation, justering og til funktionsafprøvning af flystel, flymotorer og de mekaniske systemer.


Du kan vælge at arbejde som en del af besætningen, der arbejder med flyene dagligt, eller arbejde mellem 8-16 med vedligeholdelse. I uddannelsesforløbet vil du både skulle på skoleophold og i praktisk uddannelse på en flyvestation.


På skoleopholdet undervises du i flytekniske systemer som aerodynamik, turbinemotorlære, hydraulik, matematik, fysik, avionics, m.m. Tidligt i uddannelsen kommer du på praktiske ophold, hvor du lærer om Forsvarets mange flytyper at kende. Du vil også gennemgå en militær efteruddannelse.


Uddannelsen giver dig civil kompetence som flymekaniker i Danmark og i andre europæiske lande godkendt af EASA. Du kan forvente at blive udsendt til internationale missioner efter endt uddannelse.Jobmuligheder

Flymekaniker, mekanikerSpecielle adgangskrav

Adgangskrav  • Du har en basisuddannelse i Forsvaret

  • Har bestået folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 (6) i fagene dansk, matematik, fysik og engelsk.

  • Synsstyrke mindst 6/12 binokulært med egen korrektion (briller eller kontaktlinser). Ved blindhed (mindre end 6/180) på ét øje, da mindst 6/9 på seende øje med korrektion

  • Farvesyn ”Danske standardfarver” (DS 134:160, farver og kendingsbogstaver til anvendelse på tegninger og røranlæg)

  • Kan sikkerhedsgodkendes