Ellas Det Græske Spisehus


Hvis du elsker autentisk græsk mad og ønsker at smage dette i hjertet af København, så er Det Græske Spisehus Ellas lige præcis stedet for dig. Her har du mulighed for at nyde både den hyggelige restaurant i autentisk græsk stil, få god mad samtidig med at deres gode og venlige service også er besøget værd. Lyder dette som noget for dig, så kan du opleve alt dette på adressen Fiolstræde 21 centralt ved Nørreport. Hvis du søger en græsk restaurant i København, så er Det Græske Spisehus Ellas helt klart stedet for dig.

Hvad end du er til buffet, en almindelig menu eller at afprøve deres lækre mezédes, så fås der en masse forskellige muligheder her i restauranten. Deres buffet byder på en masse lækkert græsk mad, så hvis du gerne vil smage lidt af hvert, samtidig med du gerne vil nyde en stor mængde mad hvis du er ekstra sulten, så er der buffet oplagt til dig. Ønsker du i stedet at prøve deres mezédes, så kan du få serveret en masse små af disse retter til bordet. Mezédes er en masse små appetitvækkere, som serveres på én gang, som kan sammenlignes med den spanske tapas i serveringsformen. 

Ellas betyder Grækenland på græsk, og restauranten blev åbnet tilbage i 1994 af Christos og hans mor Chrisula, som kommer fra Grækenland. Idéen til at åbne restaurantet kom fra Christos, som ønskede at åbne en ideel græsk restaurant. Her ville de skabe et sted, hvor han selv havde lyst til at komme på besøg med sin familie og venner, hvor man kan spise god græsk mad til en fornuftig pris, og netop dette finder du hos Ellas Det Græske Spisehus. Restauranten bliver anerkendt i den amerikanske rejsebibel “The Lonely Planet”, hvor restauranten bliver omtegnet om “THE Copenhagen Greek Restaurant”, hvilket restauranten ser som en anerkendelse af deres hårde arbejde.

De fleste kender nok græsk mad på en masse hvidløg, tzaziki eller gyroskød. Men græsk mad byder på meget mere, og derfor kan det helt sikkert være en fordel for dig at afprøve Det Græske Spisehus Ellas. De har en masse forskellige i autentisk stil med middelhavets varme atmosfære. På mezé menukortet finder du blandt andet græsk pitabrød, ovnbagte kartofler med oregano, spinattærte, squashfrikadeller, aubergine med indbagt feta, grillet græsk hakkebøf, grillede græske landbys-pølser, friturestegte blæksprutteringe og meget mere.

Alt maden de serverer her er meget mere end hvad man forventer ved det traditionelle græske køkken, og køkkenet sørger for god smag og kvalitet. Her bliver maden lavet ud fra gamle familieopskrifter. Christos åbnede oprindeligt køkkenet, og opskrifterne er videregivet fra hans mor, Chrisula. Maden er derfor så autentisk som man kunne forestille sig, og Det Græske Spisehus Ellas er derfor ekstra stolt af deres gode græske mad.

Befinder du dig ved indre by og søger et sted hvor du enten kan spise frokost eller aftensmad, så er Det Græske Spisehus Ellas helt sikkert et oplagt valg for dig. Her kan I opleve ægte autentisk græsk mad i stemningsfulde omgivelser med et personale som yder en rigtig god service og som serverer maden med et smil. Hvad end du kommer med kæresten, familie eller måske nogle venner fra dit studie, så er I yderst velkome hos Ellas. I kan vælge at ringe og bestille et bord, så I er sikret en plads i deres hyggelige restaurant. Ellers er det ofte også muligt at få en plads, hvis du ønsker at komme ind til et spontant besøg, hvis du er ude og shoppe en tur på Strøget. Men hvis du på forhånd ved, at du gerne vil en tur forbi Ellas, så kan du med fordel reservere et bord.
Adresse

Fiolstræde 21 1171 København K


Kontakt info

Telefon: 33 14 05 00
E-mail: tzatziki@ellas.dk


Åbningstider

Mandag - lørdag: 12.00 - 22.00
Søndag: Lukket


Website

www.ellas.dk