Det Naturvidenskabelige Fakultet

Det Naturvidenskabelige Fakultet


Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet omfatter undervisning og forskning i de naturvidenskabelige discipliner. Fakultet er delt op i 9 mindre institutter i alt.

Det Naturvidenskabelige Fakultet ligger i flotte omgivelser i det gamle observatorium på Rosenborg Bastion. Foran observatoriet står en majestætisk statue af den berømte danske videnskabsmand Tycho Brahe, der skuer ud over det ganske København. Det Naturvidenskabelige Fakultet har fokus på følgende fagområder, der løber fra klassiske discipliner som biologi, kemi, fysik, geografi, datalogi, matematik, geologi til mere til nutidige discipliner som molekylær biomedicin, nanoteknologi og eScience.

Om Det Naturvidenskabelige Fakultet

Det Naturvidenskabelige Fakultet leverer forskning, uddannelse og formidling på højeste internationale niveau. Med 7.000 studerende og 1.500 fuldtidsansatte er fakultetet Danmarks største naturvidenskabelige fakultet.

Fakultetet er organiseret i ni institutter inklusive Statens Naturhistoriske Museum, som rummer Botanisk Have & Museum, Geologisk Museum og Zoologisk Museum. 

Det Naturvidenskabelige Fakultets forskning og undervisning spænder bredt: Fra klassiske fag som biologi, kemi, fysik, geografi, geologi, idræt, datalogi og matematik til moderne, specialiserede fag som molekylær biomedicin, nanoteknologi, eScience og naturfagsdidaktik. Fagene indgår i en lang række uddannelser, som tilbydes på bachelor-, kandidat,- og ph.d.-niveau.

Fakultetet er førende inden for naturvidenskabelig forskning. En stor del af forskningen udføres i samarbejde med erhvervslivet og med forskerkollegaer i ind- og udland.

Film om Det Naturvidenskabelige Fakultet

Handlingsplaner for fakultetets administrative enheder
Se en oversigt over handlingsplanerne, som kan downloades i pdf- og Excelformat 

Udvikling af Nørre Campus
Det Naturvidenskabelige Fakultets administration og de fleste af fakultetets institutter bliver i disse år samlet på Nørre Campus, hvor planlægningen af Niels Bohr Science Park også er godt i gang.

Video om biokemikeruddannelsen

Video om biologuddannelsen

Video om uddannelsen til datalog

Se flere videoer om uddannelserne på Det Naturvidenskabelige Fakultet i København her.
Adresse

Tagensvej 16
2200 København N


Kontakt info

Telefon: 35 33 28 28


E-mail: science@science.ku.dk


Website

Det Naturvidenskabelige Fakultet's websiteDet Naturvidenskabelige Fakultet
Det Naturvidenskabelige Fakultet