Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors


I Kolding kan vi glæde os over et stort antal af friske frivillige, som alle bidrager med hver deres. De frivillige findes i aldre, køn og nationaliteter og her er alle velkomne der vil hjælpe os, med at hjælpe andre.

Patientstøtterne:
Med åbningen og indvielsen af patientstøtterne var Kolding igen med fremme i skoen. Som det tredje sygehus i region Syddanmark åbnede Kolding i september officielt patientstøtterne ved en reception i forhallen på Kolding sygehus. Ved receptionen var bl.a. Poul-Erik Svendsen, fra Regionsrådet og Jørgen Poulsen. Poul-Erik fortalte til TVSyd at Regionsrådet nu ville arbejde på at alle sygehuse i region Syddanmark skulle gøre som vi i Kolding, Svendborg og Veje og få patientstøtter ind på sygehusene. Jørgen Poulsen var ikke langsom på aftrækkeren og citerede straks Poul-Erik for hans udtalelser.

Genbrug til døren:
I Kolding fik vi den idé at man kunne komme ud med genbrugsbutikken, på samme måde som det er kende fra nogle grønthandler. Til formålet blev indkøbt en bus som blev lavet om til formålet. Meningen var nu at vi skulle ud og møde kunder hjemme hos Dem selv, i Deres boligkvarter. Forventninger var store, ikke mindst fra Røde Kors landskontoret, hvor speciel vicepræsidenten i Røde Kors var helt vild med idéen. Desværre blev det ikke denne gang den store suses. Idéen faldt på at vi manglede nok frivillige med bus kørekort, så det blev desværre et problem at få bussen af sted til de opslåede steder og tider.

Besøgstjenesten er Dansk Røde Kors' største sociale aktivitet i Danmark. Over 6000 frivillige besøger hver uge et andet menneske. Alligevel er ventetiden lang for at få en besøgsven.
Mange danskere bor alene. Er man gammel, syg eller handicappet, kan det betyde social isolation.

Dagene, hvor fjernsynet og radio er de eneste gæster, føles lange. Men over 6.000 mennesker i Danmark har en Røde Kors besøgsven, der kigger forbi en gang om ugen.

Sammenlignet bliver det til ca. 300.000 besøg om året - men behovet er endnu større.

mange står på vente liste, så der er hårdt brug for flere besøgsvenner - især i de større byer.

Lær Førstehjælp         
og vær med til at rede liv...         

Dansk Røde Kors Kolding har en velfungerende kursusafdeling, der blandt andet tilbyder undervisning i 12 og 30 timers kurser.
Et førstehjælpskursus koster omkring 100 kr. og dækker udelukkende udgifterne til førstehjælpsbogen samt til det kursusbevis som du selvfølgelig vil få udleveret. Ønsker du ydligere oplysninger eller ønsker du allerede nu at tilmelde dig, kan du rette henvendelse til


Jesper Bertelsen,
Regional udviklingskonsulent,
Dansk Røde Kors,
Tlf. +45 6614 6799/+45 2060 1253
Mail jeb@drk.dk
Adresse

Kløvervej 33
6000 Kolding


Kontakt info

Telefon : 7552 1081


Åbningstider

Man - fre 10 - 17


Lør 10 - 13


Website

Dansk Røde Kors's websiteDansk Røde Kors
Dansk Røde Kors