Bioteknologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 2 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Bioteknologi

Bioteknologi er en uddannelse, der har fokus på den nyeste teknologi og bioteknologiske forskning på verdensplans lige nu. Bioteknologi handler om at udvikle effektive og miljøvenlige alternativer til de processer som er en del af vores samfund i dag. De processer som bioteknologien kan påvirke, er f.eks. den måde industrien producerer på eller den måde som vi udvikler kemiske produkter på. Bioteknologi er en yderst effektiv teknologi til at formindske forurening, og som bioteknologisk ingeniør kan du være med til at sætte dit fingeraftryk på udviklingen af bæredygtige løsninger til vores samfund. Du lærer at arbejde med mikroorganismer og cellers DNA, så vores samfund kan producere nye innovative produkter som ikke skader vores miljø. Du opnår en grundig forståelse for hvordan levende celler og organismer fungerer gennem undervisning i biokemi, molekylærbiologi og mikrobiologi. For at kunne analysere dine data kommer du til at arbejde med computerbaseret bioinformatik, som hjælper med at dechifrere store mængder af bioteknologisk data fra f.eks. nano-enheder og biochips. Dette er dit første skridt til at udvikle systembiologiske computermodeller, der vil hjælpe dig i din forskning og udvikling. Du kommer derfor til at arbejde med Bioteknologi i en IT-sammenhæng, men også rent praktisk f.eks. via dyrkning af celler til produktion af designermolekyler. Nogle af de fag som du vil beskæftige dig med på uddannelsen er: Bioinformatik, Biokemi, Systembiologi, Molekylær Mikrobiologi, Biodiversitet, Organisk Kemi og mange flere spændende fag.


Hvis du ønsker at skabe en stærk fagprofil på det bioteknologiske område, så giver uddannelsen Biologi-Bioteknologi dig den fornødne ballast til at møde fremtidens udfordringer indenfor en blomstrende branche. Bioteknologi er en videnskab og teknologi, der primært er baseret på biologien. Dens anvendelsesområder er især i fødevare- og medicinalindustrien, hvor mange nye produkter kan ændre vores hverdag radikalt. F.eks kan du arbejde med at udvikle sundere fødevarer ved at reducere tilsætningsstoffer og finde naturlige erstatninger. Eller du kan at forske i nye medicinpræparater til f.eks kræftsygdomme. Det første år får du en grundig introduktion til fagene matematik, biofysik, kemi og cellebiologi. Herefter inddrages fag som biokemi, mikrobiologi og organismebiologi. I slutningen af uddannelsen skriver du et bachelorprojekt som du kan skrive selvstændig eller i en gruppe på 2-3 personer.


Jobmuligheder

De fleste civilingeniører vil at videreuddanne sig med en kandidatgrad for at øge chancerne for ansættelse, samt en langt højere løn.


Med en bachelorgrad i Bioteknologi kan du godt søge job i bioteknologiske virksomheder eller i medicinalindustrien, men dine chancer bliver væsentligt forbedre, hvis du supplerer med en kandidatgrad. Desuden vil det også afspejles klart i din løn.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B og Kemi B.Relaterede studenterjobs

Som bioteknolog vil et relevant studiejob være et deltidsjob hos et medicinalfirma eller som portør på hospitalet.