Bioanalytikeruddannelsen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
VIA University College
/HeleDanmark/byguidested
University College Syd
VIA University College
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Professionshøjskolen Metropol
University College Lillebælt
VIA University College
/HeleDanmark/byguidested
University College Syd
VIA University College
Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen er en mellemlang videregående sundhedsuddannelse, der tager 3 1/2 år. Efter endt uddannelse bliver du professionsbachelor i bioanalyse.


Som bioanalytiker arbejder du på hospitalernes laboratorier. Her undersøger og analyserer du prøver fra patienter og hjælper lægen med at stille den rigtige diagnose.


Bioanalytikeruddannelsen er flyttet ind i Campus Rådmandsmarken sammen med andre sundhedsuddannelser. Campus Rådmandsmarken er en stor, nybygget uddannelsescampus på Nørrebro. Det betyder moderne faciliteter og masser af studieaktiviteter for de nye studerende.


Der er meget gruppearbejde og det er muligt at følge med i undervisningen hjemmefra, så man ikke behøver at være til stede i klasselokalet.


Dog er det vigtigt at være til stede når der er laboratorieøvelser. Det er netop der man skal have hænderne i det man arbejder med teoretisk.


Der er en del praktik. Man kan endda komme i praktik i udlandet, for eksempel på Tasmanien.


Det sociale på uddannelsen er også en vigtigt aspekt, og her er der ofte fester på tværs af uddannelserne på årgangen, med de uddannelser, som de kommer til at arbejde sammen med efterfølgende efter endt uddannelse.Der er mange forskellige retninger man kan vælge som bioanalytiker. Du kan vælge Biokemisk, immunologisk, mikrobiologisk, neurofysiologisk og patologisk.


Bioanalytikeren har ikke den direkte kontakt med patienterne, men sidder som en vigtig brik I puslespillet og har en ligeså vigtig funktion, da folks liv kan afhænge af bioanalytikerens arbejde, ligesom en læge eller en sygeplejerskes arbejde.Jobmuligheder

Bioanalytiker.Specielle adgangskrav

Du skal have en af følgende uddannelser for at søge om optagelse: -Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux – alle med matematik C og enten kemi C eller bioteknologi A -Gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF) med matematik C og kemi C -5 gymnasiale enkeltfag som er specifikke adgangskrav: dansk A, engelsk B, matematik C og enten bioteknologi A eller både biologi C og kemi C -Social- og sundhedsuddannelsen (trin 2) med matematik C, dansk C, kemi C, naturfag C og engelsk D. Bemærk: De specifikke adgangskrav skal være bestået.