Zoneterapeut - Erhvervsuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Erhvervsuddannelser 18 eller 30 weekender Ingen At Work Skolen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 18 eller 30 weekender
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution At Work Skolen
Zoneterapeut

Bliv Zoneterapeut
Zoneterapi er i dag nok den mest anerkendte alternative behandlingsform i Danmark, og du kan her blive uddannet zoneterapeut på en af Danmarks ældste zoneterapeutskoler.

Zoneterapi tilbydes i dag som en del af den tværfaglige behandling på en lang række virksomheder, og er således en fast del af sundhedsordninger udbudt af f.eks. Falck Healthcare, Healthcare Danmark m.fl. Ligeledes er der mange private der tager større ansvar for deres egen sundhed, og er der småskavanker i familien, vælger mange en alternativ behandler til både børn og voksne. Ikke mindst bruger mange zoneterapien til at forebygge, at der opstår skavanker og vi ser sportsfolk i topklasse der også er flittige brugere af zoneterapeuternes professionelle indsigt. Gennem Sygesikringen Danmark er der nu mulighed for tilskud til zoneterapi for deres medlemmer.

Du kan blive zoneterapeut på en af Danmarks ældste zoneterapeutskoler - At Work skolen:
Gode jobmuligheder og et arbejdsliv, hvor du selv bestemmer. Du hjælper andre med at holde sig sunde og raske. Få en anerkendt uddannelse, der giver både arbejdsglæde og personlig tilfredsstillelse.

Zoneterapi - fortid og nutid forenes
I zoneterapien arbejder man på fodens reflekszoner, fordi kroppen bl.a. der har områder der afspejler hele kroppen. Hvis et kropsområde eller et organ bliver svækket eller belastet, bliver de respektive fod-zoner ømme. Det har været kendt både i den ægyptiske oldtid og i mange andre kulturer. I 1916 blev sammenhængen mellem kroppen og føddernes zoner genopdaget og sat i system af den amerikanske læge Fitzgerald. Som Zoneterapeut vil du således mestre en 100 år gammel behandlingsform, der i sandheden har fundet indpas i nutidens behandlingstilbud og sundhedsordninger. På europæisk plan er Danmark førende indenfor forskning i zoneterapi, og de videnskabelige forsøg viser god effekt på en lang række lidelser. Elever fra Naturmedicinsk Kursuscenter har deltaget i flere af forsøgsprojekterne på danske sygehuse. Hver anden, der søger alternativ behandling, får zoneterapi eller massage. Skandinavien er det område, hvor zoneterapien er mest udbredt Zoneterapeuterne bliver også i sundhedsvæsenet mødt med respekt og interesse, Zoneterapi kan ved mange lidelser erstatte eller supplere medicinsk behandling.

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til Zoneterapeut strækker sig over 660 lektioner. De 360 lektioner tages her på Naturmedicinsk Kursuscenter, og er opbygget af 9 moduler. Du kan nedenfor læse om indholdet af alle moduler. Du får på uddannelsen udleveret et grundigt kompendium til hver af de 9 moduler, og ligeledes modtager du bogen Praktisk lærebog i zoneterapi af Hanne Marquard.

1. MODUL
Du lærer om zoneterapiens grundlæggende teknikker og zonernes beliggenhed. Efter dette modul vil du kende alle fodens reflekszoner og være i stand til at behandle dem. Desuden vil du lære om: Teknikker til opvarmning og afspænding Venepumpeteknik på underbenene.

2. MODUL
Her går du i dybden med teknikkerne fra modul 1. Du arbejder med zonernes sammenhæng i større systemer som f.eks. fordøjelsessystemet, immunsystemet, kredsløbssystemet og hormonsystemet. Desuden vil du blive undervist i: Zoner til skelet, muskler og nerver Tydning af fodens struktur, belægninger, væv, temperatur, fleksibilitet, farve m.m.

3. MODUL
Her er der fokus på traditionel kinesisk medicin. Dette er en diagnose metode, der giver dig godt overblik over symptomernes sammenhæng. Du arbejder videre med zoneterapien, men lærer nye kombinationer af fodens zoner og får større indblik i symptomernes sammenhæng med de enkelte organer. Du vil lære om: Yin/Yang teorien 5 element teorien Organ-uret: Om organernes indbyrdes energimæssige sammenhæng og deres forbindelse med kropsvæv og sanser.

4. MODUL
Zoneterapien kombineres nu med meridianlære. Meridianerne er energi linier til og fra organerne, og de er af vital betydning for organernes, kropssystemernes og musklernes tilstand, og du bruger dem både til diagnosticering og behandling. Du bliver også undervist i: Organernes funktioner og deres sygdomssymptomer, Journalføring med alle relevante spørgsmål til klienten - baggrunden for at kunne strukturere og få overblik over et behandlingsforløb.

5. MODUL
Du går i dybden med meridianlæren og begynder med præparatlære. Ved at bruge præparater vil du få flere behandlingsmuligheder, og det fremmer i høj grad dine resultater. Du vil lære om: Urtemedicinens historie, urternes indhold, funktioner og anvendelse Valg af tinkturer, tabletter, omslag, salver, homøopatiske midler, og andre naturmedicinske præparater.

6. MODUL
Vi går i dybden med forståelsen og anvendelsen af præparaterne. Du arbejder med klienter udefra og kombinerer zoneterapi, meridianlære og præparater. Præparatlæren suppleres med undervisning i immuniserings terapier. Disse har betydning for immunsystemets funktion, infektionstilstande, allergier, betændelser, m.m. Du bliver undervist i: Immunterapi og symbioseterapi.

7. MODUL
Du lærer nye spændende metoder til forståelse af kroppen, som er kropbevidsthed samt om distal-punkterne: Akupunktur punkter som indvirker på større kropsområder. Vi vil også på dette modul tage klienter ind udefra, så du gennem arbejdet med journaler og håndværk kan se effekten af dit fag. Du bliver desuden undervist i: Ernæringens grundprincipper og læren om fedtstoffer, proteiner og kulhydrater Patientpsykologi - et godt redskab til bedre forståelse af dine klienters problemer.

8. MODUL
Vi fortsætter med yderligere undervisning i patientpsykologi. For at alt dette skal rodfæste sig, vil vi også her anvende metoderne på eksterne klienter. Du får herigennem lejlighed til at fremlægge og diskutere behandlingsforløbene med din underviser og dine medkursister. På dette modul undervises også i: Den terapeutiske anvendelse af vitaminer og mineraler, hvor de findes og hvad deres gavnlige egenskaber er Patientpsykologi 2. del.

9. MODUL
Dette er også modulet, hvor du går op til skriftlig og praktisk eksamen. Du behandler klienter udefra, giver en komplet behandling og kommer med præparatforslag. Nogle af dine journaler vil gå videre til bedømmelse ved eksamen. Andre spændende emner er: Annoncering og faglige forhold - sådan kommer du igang! Hvordan laver du en brochure til din kommende klinik? Hvilke krav er der til klinikdrift og regnskabsføring?

EKSAMEN
Foregår sidste mødedag og består af: En skriftlig prøve omkring zoneterapien og teorien bag, samt en praktisk prøve, hvor du behandler en ekstern censor.

Undervisning i Anatomi, fysiologi og sygdomslære:
De øvrige 300 lektioners anatomi, fysiologi og sygdomslære tager du som E-learning og det tilbydes uden beregning til alle elever på Zoneterapeutuddannelsen. Eksamen samt bøger købes særskilt ved siden af.


Jobmuligheder

ZoneterapeutSpecielle adgangskrav

Prisen for uddannelsen er 42.500 kroner og du kan læse på Frederiksberg og på Internettet.
Som uddannet zoneterapeut kan du tilbyde dine behandlinger momsfrit, såfremt du opfylder SKATs kriterier.

Læs SKATs særlige pjece om Alternative behandlere og andre sundhedspersoner

De 660 lektioners undervisning du kommer igennem på uddannelsen til Zoneterapeut her på Naturmedicinsk Kursuscenter lever op til SKATs krav i forhold til momsfritagelse.