Tysk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
Tysk

I Danmark har vi altid haft et særligt ambivalent forhold til Tyskland og det at lære tysk. Vi er så ofte blevet invaderet af tyskerne at kun sønderjyder ynder at kunne brillere med deres tyske sprogkundskaber. (Og så vestjyderne, da de lever af turismen)


Men trods dette ambivalente forhold må vi ikke glemme at Tyskland er Danmarks største samhandelsland. Det gør at der er store muligheder i at kunne tysk og arbejde på handelsområdet i forhold til Tyskland.


Mange af os har allerede haft tysk i folkeskolen og gymnasiet, men her på universitetet vil din sproglige kunnen blive sat på en prøve, da du skal kunne forbedre og finpudse din udtale og grammatiske opsætning af sætningerne.


Se nedenfor en video om hvordan det er at studere tysk:





Med dette studie vil du tilegne dig kompetencer inden for det tyske sprog, så du kan tale og skrive tysk perfekt - også i en professionel eller erhvervsmæssig sammenhæng. Du lærer også at kommunikere på et højt niveau - her skal kommunikation forstås i en brede forstand end bare rent verbalt. Det er evnen til at formidle et budskab til forskellige stakeholdere i forskellige situationer f.eks kan det være undervisning af studenter i gymnasiet eller det kan være markedskommunikation til et bestemt kunde-/forbrugergruppe for et firmas produkter. Uddannelsesforløbet er opbygget af moduler og den konkrete undervisning opfordrer i udstrakt grad til projektorienteret arbejde.


Du vil også lære om Tyskland som kulturnation og som væsentlig stormagt i den Europæiske historie. I løbet af studiet kan du benytte dig af muligheden for at studere ved et tysk universitet eller arbejde for en tysk virksomhed.


At studere Tysk er at hengive sig til et studie fyldt med historie og kultur fra de første germaniske folkevandringer over det Frankiske Rige regeret af Karl den Store (Charlemagne) til den tysk-romerske rige over Weimarrepublikken og det efterfølgende Nazi-Tyskland til den Forbundsrepublikken som tyske statsform er defineret som dagsdato.


Du får mulighed for at studere den tyske historie på tætteste hold, samt den politiske udvikling, som Tyskland har undergået, især de sidste 100 år, er af særlig interesse. Studiet Tysk omhandler også tysk litteratur forfattet af store personligheder som Günther Grass, Bertholt Brecht, Goethe, Jürgen Habermas og mange flere.


Faktisk så er Tyskstudiet utroligt vidtfavnende og der er også gode muligheder for at studere økonomiske aspekter som f.eks. markedsanalyse af Tyskland, som Danmarks største eksportpartner eller de bilaterale relationer, som Danmark har til Tyskland.


Vælger du at læse Tysk, så vælger du samtidig en uddannelse, hvor du i høj grad kan skræddersy din faglige profil efter hvad du ønsker at beskæftige dig med efter afsluttet uddannelse - f.eks. som underviser eller medarbejder i en privat erhvervsvirksomhed.


Jobmuligheder

Med en bachelorgrad i Tysk har du som udgangspunkt mulighed for at blive underviser eller oversætter/tolk. En del danske eksport/import virksomheder ansætter studerende med gode tyskkundskaber til at varetage markedsforhold og forbindelser til vores store tyske nabo sydpå. Du kan også søge ansættelse som medarbejder ved f.eks et konsulenthus eller reklamebureau, der har aktiviteter i Tyskland.



Specielle adgangskrav

Engelsk B, Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B, Tysk fortsættersprog B eller begyndersprog A



Ansøgningsfrister

Kvote 2 - den 15. marts 2008 kl. 12.00 Kvote 1 - den 5. juli 2008 kl. 12:00