Tilda og Karl


Et samsurium af forskellige kulturer, og mennesker der mødes, sker på Tilda og Karl på Stefansgade 47. En rigtig Nørrebro-café, hvor afslapning er i højsædet, og hvor man kan mødes med venner og familie for at nyde god mad og kaffe.

Tilda og Karl ligger på det hyggelige Stefansgade, hvor der langs gaden er alt fra hyggelige caféer, værtshuse og små butikker. Når vejret er godt, ser man ofte mange københavnere, der slentrer rundt på gaden. Man kan hurtigt få associationer til en tilfældig gade i Berlin, og det er også tilfældet hos denne café.

Man føler sig hurtigt hjemme pga. den rolige atmosfære. Caféen fyldes med en summen af mennesker, der arbejder på deres computer, de unge forældre med baby, og venneparret, der skal catche up. Her er der plads til alle. Lokalerne er store og lyse og er flot indrettet med fine møbler og billeder, der pryder væggene. Man kommer ikke kun for den gode mad, men også hyggen. Når vejret er til det, kan man også sagtens sidde udenfor, selvom man skal være hurtig til at snuppe en plads.

Det er et internationalt par, som står bag den familiedrevne café. De hedder Lisa og Francesco og er et schweizisk/siciliansk og tysk par, der tidligere har drevet et hotel i Alperne. Efter det rykkede de teltpælene op og åbnede Tilda og Karl. Siden da har de haft fokus på økologi. Selv deres vine og øl er økologiske. Hver dag bliver der leveret friske og lokale råvarer fra København, som skaber rammerne for deres lækre retter. 

I dag er det Lisa, som er kok og Francesco, der står for at servere kaffe i baren. Tidligere var caféen åben indtil aftensmadstid, hvor restauranten Ham’der brugte lokalerne som aftenrestaurant. Men nu står Tilda og Karl selv for aftenmenuen, hvor det er deres køkkenchef Linus, der tilbereder velsmagende retter med lokale råvarer.

Det er ofte de lokale københavnere, der kommer og nyder deres morgenkaffe her, men også turister kommer for at nyde den gode stemning. Til morgenmad og frokost kan du vælge mellem en masse spændende retter. Mange af retterne er også perfekte til at dele med din bedste ven eller din nabo. Så skal du vende verdenssituationen med en god ven, er Tilda og Karl et rigtig godt sted at tage hen.

På grund af de to caféejeres etniske baggrund, kan man også få lov til at smage lidt fra forskellige køkkener. Deres Schiacciatatærte og Caponata Sandwich er sicilianske specialiteter, og hvis der er ét sted, du skal prøve dem fra, er det hos Tilda og Karl. Så kan du være sikker på, at de er godkendt af en fra Sicilien.

En skjult perle på Stefansgade er Tilda og Karl, hvor du kan tage hen, uanset om du skal arbejde eller spise frokost med familien. Du bliver mødt af et sødt personale og en uformel stemning, hvilket nogle gange bare er det, man har brug for i Københavns stress og jag.
Adresse

Stefansgade 47
2200 København N


Kontakt info

Telefon: 35 82 21 12
E-mail: info@cafetilda.dk


Åbningstider

Mandag: lukket
Tirsdag: 16:00-22:00
Onsdag: 08:00-22:00
Torsdag: 08:00-22:00
Fredag: 08:00-00:00
Lørdag: 09:00-00:00
Søndag: 09:00-17:00


Website

Tilda og Karl's website