Sydasienstudier

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Københavns Universitet
Sydasienstudier

Sydasienstudier har sit fokus på Indien, der har over en milliard indbyggere. Her tales der over 200 stammesprog og intet mindre end 18 officielle sprog, hvor hindi og engelsk er de vigtigste. Indien bliver med sit økonomiske og industrielle boom mere og mere interessant at studere. Du lærer på studiet om Indiens smukke og komplekse kultur samt om de mange spændinger og konflikter der præger landet. Selve sprogdelen på studiet optager omkring halvdelen af studietiden. Her skal du lære at læse, forstå samt at tale hindi. Hindi er det mest udbredte officielle sprog i Indien. Ca. 30% af befolkningen kan tale hindi. Det lyder måske ikke af meget, men på verdensplan udgør folk der taler hindi ca. 350 millioner mennesker. Men studiet er ikke kun sprog.


Du vil på Sydasienstudier få et indgående kendskab til Indiens fascinerende historie og samfund - helt fra det britiske koloniherredømme til Indiens politiske uafhængighed. Du opnår derved kendskab til Indiens historie, religion samt kultur. Dette er vigtigt for at kunne samarbejde med indere. Studiet er kendetegnet ved få undervisningstimer og mange forberedelsestimer. Du skal derfor være beredt på at arbejde disciplineret under studiet.


Selve undervisningen foregår oftest med holdundervisning, hvor du som studerende jævnligt afholder mundtlige oplæg eller afleverer mindre skriftlige opgaver. Det anbefales at man danner en læsegruppe, der både har en læsemotiverende og social funktion på studiet. Der er dog også lidt sjov og ballade på studiet. Der er tilknyttet en filmklub, hvor du kan mødes med dine medstuderende en gang om måneden for at se Bollywood-film og hygge. Bollywood er den indiske pendant til Hollywood, men har en meget større filmproduktion end de har i Hollywood!


På 3. semester er der ydermere mulighed for at komme til Indien på sprogskole. Dette kan anbefales da det sprog- og kulturmæssigt giver et boost. Og hvis du allerede er fascineret af kulturen og landet nok til at studere det, hvorfor så ikke tage hele skridtet og tag derud? Man lærer også det hele endnu bedre ved at være i det. En ting er at sidde hjemme i et klasseværelse og snakke om hvordan det er. Men hvis man ikke mærker det på sin krop får man ikke den samme fornemmelse.


Meget arbejde fra Danmark bliver efterhånden outsourcet blandt andet til Indien da de har noget af det billigste og mest effektive arbejdskraft uden for Europa. Derfor bliver dine muligheder for at arbejde, enten i en virksomhed med produktion i Indien eller i en humanitær organisation, væsentligt forbedret ved at tage denne uddannelse.


Jobmuligheder

Kulturformidler, oversætter, underviser og arbejde i internationale organisationer.Specielle adgangskrav

Dansk A Engelsk B Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B Yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog