Operativ officer i Flyvevåbnet

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 4 år Gymnasiel Forsvarskommandoen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
Operativ officer i Flyvevåbnet

Der findes tre forskellige linjer for Operative officere i Flyvevåbnet. De tre linjer er Combat Support Officer, Pilot og Kontrol- og Varslingsofficer. Grunduddannelsen til officer er den samme for alle tre linjer og den fokuserer på ledelse, taktik, idræt m.v. Når grunddelen er fuldført skal du specialiseres inden for din linie:

Combat support officer:
En Combat support officer er ansvarlig for fysisk at sikre flyenheder, opstilling af kommunikationsmidler til oprettelse af flyvepladser og meget andet. Som Combat support officer har du ansvaret for et stort antal soldater til løsning af de meget variende opgaver. Under linjeuddannelsen lærer du at opstille flyvepladser, sikre disse og at indsætte sikringsstyrker samt anvendelse af forskellige våbentyper.

Pilot
:
Vælger du linjen til pilot i Flyvevåbnet uddannes du til at flyve, men også til at planlægge missioner, taktik samt tage ansvar for flyvningen og sikkerheden om bord. Dele af denne linje skal tages i USA eller Canada.

Kontrol og varslingsofficer:
Som Kontrol og varslingsofficer er du leder af et vagthold, der sikrer overvågning og kontrol af millitær samt civil trafik i luftrummet. Du vil under uddannelsen lærer at benytte dig af radar, procedurer for taktisk indsættelse af jagerfly samt samarbejde med andre varslingsenheder.

Geografi
:
Uddannelsen foregår både i Karup og Ballerup. Vælger du linjen som pilot vil du som nævnt skulle uddannes noget af tiden i USA eller Canada.

Udsendelse
:
En officer vil som en naturlig del af arbejdet blive udsendt til internationale opgaver. Typisk vil det være hvert 3. år.

Bemærk:
Vælger du linjen til pilot er varigheden på uddannelsen 6 år samt 12 års binding herefter.


Jobmuligheder

Officer i Flyvevåbnet, pilot, leder.