Økonomi (Oecon)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Økonomi (Oecon)

Økonomi er et studie af den samfundsøkonomi som binder staten og praktisk talt hele verden sammen. Økonomi kaster dig ud i samfundsvidenskabelige discipliner som nationalregnskab, statistik, matematik, mikroøkonomi, makroøkonomi og meget mere. Hensigten er, at du får en så bred viden om økonomiske forhold og elementer at du kan bestride nogle af de meste attraktive og efterspurgte job i vores samfund.


Økonomistudiet er mange ting - først og fremmest er det en analyse af vores samfund og dets udvikling set i lyset af den økonomiske udvikling. For at forstå, beherske og kontrollere samfundsudviklingen er det vigtigt at man har forstået de økonomiske elementer som vores kapitalistiske samfund styres af.


Arbejdsløshed, inflation, betalingsbalancen, EU, nationalregnskabet og mange flere elementer har et intimt samspil, der, når det forstås og mestres, kan forme samfundet på den mest hensigtsmæssige måde for alle befolkningsgrupper, fattige som rige. En del af stoffet på uddannelsen kan virke tungt og svært tilgængeligt, men bid tænderne sammen, da du jo ikke nødvendigvis skal beskæftige dig med alle disciplinerne i dit fremtidige job. Faktisk så kan du via dine fagmoduler vælge senere i uddannelsen, skabe din egen faglige profil og sigte mod et spændende og ikke mindst et særdeles vellønnet job. Bliv ikke overrasket, hvis du en dag kan skrive økonomidirektør, regnskabschef eller ligefrem statsminister på dit visitkort!


De tre ud af de sidste fire statsministre der har været i Danmark har en økonomiuddannelse bag sig, og mange direktører og finansielle ledere i nøglepositioner i vores samfund, har i sin tid krydset klinger med økonomistudiet. Økonomi kan ved første øjekast virke kedeligt, samt meget matematisk og teknisk - men frygt ej! Økonomi indeholder tekniske discipliner, der kræver at du læser pensum grundigt og holder tungen lige i munden, men du vil også føle en stor tilfredsstillelse når resultaterne af dine anstrengelser bærer frugt. Økonomi er nemlig langt hen af vejen en øjenåbner, i den forstand at du først efter at have læst faget et lille stykke tid, egentlig finder ud af hvor praktisk anvendelig og værdifuld den viden du lærer er.


F.eks. bruger en del af de økonomistuderende deres SU-lån til at investere i aktier og obligationer til at forsøde studielivets, til tider, lidt trænge kår. Men allerede når du overvejer at tage et lån, købe bil, leje en lejlighed, søge et job eller starte egen virksomhed finder du ud af at økonomi ikke bare skaffer dig et spændende og udfordringsrigt job, men også en viden du også kan bruge i din dagligdag.
Selve studiet økonomi har, på bachelordelen, mange obligatoriske fag som er påkrævet, men på det sidste halvår af studiet kan du vælge frit blandt de udbudte valgfag.


Ved siden af forelæsningerne deltager du i øvelsestimer, hvor en instruktor hjælper med at gennemgå og kaste lys over problemstillingerne fra forelæsningen. Denne studieform bevirker at de studerende nemt kan få hjælp til de svære ting ved undervisningen og sørger samtidigt for at frafaldet minimeres. Det er muligt at tage en kandidatuddannelse i Økonomi.


Jobmuligheder

Med den 3-årige Økonomi uddannelse kan du sagtens søge job i banker, finansielle institutioner, private virksomheder eller i offentligt regi. Dine jobfunktioner kan være alt fra regnskabsmedarbejder, budgetplanlægger, markedsanalytiker, konsulent på projekter af økonomisk karakter til alle slags jobfunktioner som har økonomi som omdrejningspunkt. Du skal ikke som udgangspunkt forvente en mellemleder position, men skal nok arbejde dig op i hierakiet. Derfor vælger mange studerende at supplere deres bachelorgrad med den 2-årige kandidatuddannelse. Den 2-årige kandidatuddannelse vil forbedre din ansættelsesmuligheder betydeligt og du vil kunne forlange en markant højere løn.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Historie B, Idehistorie B, Samfundsfag B eller Samtidshistorie B