Odontologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Københavns Universitet
Odontologi

Studiet Odontologi er uddannelsen til at blive tandlæge. Som tandlæge kommer du til at arbejde med at diagnosticere og behandle alle de lidelser, der kan opstå i munden og kæberne. De fag du får undervisning i, er blandt andet humanbiologi, medicinsk kemi, cellebiologi, oral biologi og klinisk odontologi. Undervisningen foregår på mindre hold og gennem en del projektarbejde, samt øvelser og klinisk arbejde med patienter.


Du bliver undervist i hvordan du undersøger den menneskelige mund for sygdomme i tænderne og hvordan du behandler disse sygdomme. Undervisningen er både teoretisk og praktisk, så du også ved hvordan du skal gøre, og ikke kun har læst om det.


Det er muligt at afprøve det du har læst endnu mere, ved at tage et klinikophold, hvor du kommer mere direkte i kontakt med patienterne.


Nogle af de øvelser og fag du lærer, som du kan bruge efterfølgende som tandlæge, er biologiske fag om mund- og kæbepartiet og tændernes opbygning. Du får også en viden om samfund og adfærd, hvor psykologi spiller en stor rolle, da mange har tandlægeskræk. Det er derfor vigtigt at lære hvordan du håndtere de forskellige patienters følelser i forhold til det at sidde i en tandlægestol. Og det er vigtigt at du lærer at adressere dem på den bedste måde, hvilket også er grunden til at du har faget pædagogik.


Derudover skal du have nogle fag der forbereder dig på det kliniske arbejde, såsom kirurgi og mikrobiologi, samt generel medicin. I tilfælde af at du skal dosere lattergas eller anden bedøvelse, er det vigtigt at du kender til doseringsforholdet i forhold til patientens størrelse og kender til hvordan de forskellige bedøvelsesmidler virker og bliver optaget i kroppen.


Sidst men ikke mindst er der også undervisning i hvordan du formidler hvad god tandpleje er.


Jobmuligheder

En bachelorgrad i Odontologi giver ikke erhvervskompetence i Danmark, så stortset alle studerende vælger at færdiggøre deres kandidateksamen før de søger efter job.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B, Kemi B.