Nanoteknologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Nanoteknologi

Nanoteknologi er fremtiden siger mange, men hvad er nanoteknologi egentlig for en størrelse? Nano betyder noget rigtigt småt og det er videnskaben om at manipulere med de atomer og molekyler der findes i overfladen af materialer. Så helt præcist drejer nanoteknologi sig om at forstå, designe, udvikle og kontrollere materiale på nanoskalaen.


Nanoteknologi anvendes i flere og flere sammenhænge i dag f.eks. bruger medicinalindustrien nanoteknologi til at dosere lægemiddel præcis på de steder i vores krop der er brug for det. Nanoteknologi bruges også i designet af forbrugsgoder som f.eks. beskyttelse af sofaer mod rødvinspletter og vinduer mod snavs.
Det kan f.eks. være når du vælger at behandle din nye IKEA sofa med et nanoteknologisk produkt, så rødvins- og kaffepletter ikke kommer til at plage dig mere. Så hvis du vil med på fremtidens teknologitog, så hop på civilingeniøruddannelsen i Nanoteknologi.


Du kommer til at lære om atomer og molekylers opbygning, så du kan bruge det i en produktionsmæssig sammenhæng. Senere vil du nemlig få muligheden for selv at designe nanoteknologiske produkter især hvis du vælger at samarbejde med en nanoteknologisk virksomhed omkring et projekt eller speciale.


Nanoteknologi er en helt ny måde at arbejde med stoffer og deres opbygning og struktur på, og på mange måder er den klassiske fysik ikke i stand til beskrive modellerne på en tilfredsstillende måde. Du lærer først og fremmest at arbejde med fysikkens grundlag herunder kvantemekanik, atomfysik og faste stoffers fysik. Du lærer at udvikle og forstå lasere, halvlederkomponenter og nanomaterialer.


Du får også kendskab til metoder til analyse og syntese af nanomaterialer. Med den teoretiske ballast er du senere i studiet kompetent til at arbejde med udvikling og forskning i nanoteknologi, både i en streng videnskabelig sammenhæng eller for en virksomhed med henblik på udvikling af forbrugsprodukter. Så hvis du vil arbejde med fremtidens teknologi, så kig nærmere på dette spændende studium!


De fag du møder på uddannelsen er kemi, termodynamik, videnskabsteori og etik, matematik og selvfølgelig nano. Undervisningen er blanding af forelæsninger, øvelser på mindre hold og laboratorieøvelser, hvor du afprøver teorien i praksis. Hvis du vælger at studere nanoteknologi, så har du bestemt investeret i en fremtidig og holdbar uddannelse med spændende perspektiver.


Nanoteknologi kan tages som diplomingeniør, hvor du på de sidste semestre skal ud i praktik i en virksomhed og efterfølgende skal skrive en hovedopgave for denne virksomhed.


Det er en god mulighed for at komme ud i det virkelige liv og få kontakt til erhvervslivet, hvor du måske bliver ansat efterfølgende.


Jobmuligheder

Med en bachelor i Nanoteknologi kan du søge job på laboratorier, rentrumsfaciliteter og forskningsfaciliteter som tekniker eller medhjælper. Du kan få adgang til væsentlig flere job til en højere løn, hvis du supplerer med en kandidatgrad.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B, Matematik: A, Fysik: B, Kemi: B.