Musikvidenskab - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Musikvidenskab

Musikvidenskab er en sjov og spændende uddannelse, hvor du beskæftiger dig med musik og hele den populærkultur, der er knyttet til det. Du bliver ikke uddannet som på konservatoriet, men du lærer at skrive musik og spille noget musik.


Studiet giver også mulighed for praktisk undervisning i et bestemt instrument, så du både kan arbejde kreativt og videnskabeligt med musikken. Du læser tekster om musikkens historie og hvordan den har haft indvirkning på samfundet og især dens politiske budskaber - det kan være Bruce Springsteens indirekte kritik af Vietnamkrigen i "Born in the USA" eller Bob Dylans samfundskritiske sange a la "The Times Are A-Changing". Du lærer hvordan videnskabelig teorier bruges til at analysere og tolke musikken i alle dens former. Helt konkret, er du efter endt uddannelse i stand til at forfatte musik, skrive om musik og selv performe musikalsk.


Du lærer notation så du faktisk kan skrive musik uden at have et instrument i hånden. Du lærer om de forskellige klange og deres opbygning, samt hvordan du kan kombinere dem. Desuden lærer du også en del om akustik og almene begreber fra musikkens verden.


Så hvis du vil lære hvordan du skriver de bedste sange og måske blive sangskriver til revyer eller til sangere i stedet for at være performer, eller måske til filmmusik, så er det uddannelsen du skal tage.


Det indgående kendskab du får til musikkens opbygning og historie og hvordan man anvender musikken til forskellige formål giver dig et forspring du kan udnytte i det virkelige liv.Jobmuligheder

Underviser, ansat i medie- og kulturbranchen.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Du skal bestå en adgangsprøve til Musikvidenskab, der består af en skriftlig prøve i hørelære og en praktisk prøve i klaver, sang og bladspil. De to prøver finder sted i januar og august måned. Du skal tilmelde dig til prøven uafhængigt af ansøgningen til studiet.