Musik - Oure Højskole

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Højskolekurser 4 til 25 uger Ingen Oure Højskole
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Varighed 4 til 25 uger
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Oure Højskole
Musik - Oure Højskole

Musik handler om udtryk og om at udtrykke sig. Derfor er der på Oure Højskolen fokus på den skabende, kreative og åbne musiker med sans for den musikalske fortælling og noget på hjerte. 


Musik på Oure Højskole er for ambitiøse musikere, der vil noget med deres musik. Du får på højskolen et springbræt til konservatoriet og livet som professionel musiker. Du får et bredt teoretisk og praktisk grundlag og indsigt i alle musikbranchens elementer - fra sangskrivning og produktion til præsentation og promotion.


Oure Højskole tilbyder:
25-ugers kursus (foråret)
20-ugers kursus (efteråret)
4-ugers konservatorieforberedende kursus (efteråret)


I dag skal musikere være indstillet på at klare alle facetter ved musikproduktion selv. Du skal både kunne skrive sangene, komponere, indspille, stå for udgivelse, markedsføring, arrangere livejobs og meget mere. 


På Oure Højskoles musikkurser bliver den udfordring op taget alvorligt, hvor bands og solister får et 360 graders karriereskub.


Musikkurserne er desuden konservatorieforberedende. Højskolen samarbejder bl.a. med Rytmisk Musikkonservatorium i København om at skabe den bedst mulige musikuddannelse, hvor den skabende, kreative kunstner er i fokus. Undervisningen på Oure Højskole lægger sig derfor tæt op af de metoder, de anvender på konservatoriet.


Adskillige tidligere elever fra Oure Musik går nu på Musikkonservatoriet.
Se et par af de dygtige musikere fra Oure Højskole nedenfor:Undervisningen

Du bliver på Oure Højskole undervist i enten dit hovedinstrument eller i sang. Det er hele vejen igennem professionelle musikere, der varetager undervisningen. Dit individuelle undervisningsforløb bliver tilrettelagt ud fra netop dit niveau og stilistisk interesseområde.
 
Du kommer til at arbejde med forskellige emner, som er relevante for dit instrument eller for sang. De områder tæller bl.a.:
1.    Teknik
2.    Bandsammenspil
3.    Indspilning (med fokus på dit område)
4.    Taktarter
5.    Live Performance
6.    Noder
7.    Improvisation
8.    Fortolkning
 
Derudover får du mulighed for at forberede dig specifikt til musikkonservatoriet.
Oure Højskole råder over to musikhuse, der indeholder henholdsvis 5 og 2 øvelokaler, et professionelt lydstudie samt et væld af instrumenter. Som musikelev på Oure Højskole står alle faciliteterne til din rådighed, også uden for undervisningen.
Det er kompetente kræfter, der står bag musiklinjen på Oure Højskole.

Hver især bidrager underviserne med en bred viden fra deres specifikke område. Underviserstaben består både af faste undervisere på Oure Højskole og adskillige tilknytted, professionelle gæstelærere fra ind- og udland, såsom Kasper Eistrup (Kashmir) og den amerikanske producer Mario McNulty (producer for David Bowie, Lou Reed m.fl), der begge besøger højskolen med jævne mellemrum for at undervise og give inspiration.

Alle underviserne er professionelle, de brænder for musik, og de vil gå langt for at hjælpe dig til at blive en bedre musiker. De har værktøjerne. Du har materialet.

Arts-fag med eleverne fra danse- og skuespillinjen
Som performing arts-elev på Oure Højskole har du fag sammen med eleverne fra de andre performing arts-linjer. Arts, som faget kaldes, er et ugentligt praktisk-teoretisk fag, som udgør ca. 4 lektioner om ugen. Faget har bl.a. til formål at perspektivere, inspirere og bevidstgøre, hvorfor vi arbejder med kunst, og hvad det har betydet gennem tiden.

På Skolerne i Oure Sport & Performing Arts opfattes de kunstneriske linjer, som både færdigheds-, oplevelses-, videns- og dannelsesfag. De tekniske færdigheder bliver opøves gennem træning, og begejstringen og motivationen er det, der driver værket. Samtidig er der fokus på, at du under dit ophold tilegner dig teoretisk viden og kulturhistorisk overblik, mens du udvikler din personlighed. Idealet er, du tager fra Oure Højskole som en reflekteret performer.
 
Du kan læse meget mere om Musik og Performing Arts her.
For yderligere information kontakt viceforstander Thomas Bundgaard på  tb@oure.dk