Medicin - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav
København SU berettiget Bacheloruddannelser 6 år Gymnasiel
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 6 år
Adgangskrav Gymnasiel
Medicin
Studiet Medicin er uddannelse du skal tgae for at blive læge. Det tager 6 år at færdiggøre grundforløbet og yderligere 18 måneders turnusophold før du kan skrive Cand.Med (læge) på dit visitkort. I løbet af din uddannelse vil du få indblik i hvordan den menneskelige krop fungere og kan kan påvirkes med behandling. Du lærer at diagnosticere sygdomme og hvilke former for behandling, der er hensigtsmæssige. Medicin indeholder støttefag som kemi, matematik og lidt fysik. En del af undervisningen er forelæsninger i stort auditorium og efterfølgende gennemgang på mindre hold. Der er også kliniske forsøg i laboratorier involveret og praktikophold ved et hospital.

Grundlæggende er Medicinstudiet opdelt i fire dele:

* Basale Medicinske fag (1. – 2. semester)
* Integrerede Organkurser (3. – 5. semester)
* Grunduddannelse i Medicin og Kirurgi (6. – 9. semester)
* Specialeorienteret Klinisk Grunduddannelse (10. – 12. semester)

Basale Medicinske fag er en grundig introduktion til de mest basale fag som enhver medicinstuderende skal lære for være rustet til det videre forløb.

Integrerede Organkurser handler om kroppens indre organer som mave, tarme, lever, hjerte, hjerne osv. Undervisningen fokuserer på følgende fag: anatomi, biokemi, fysiologi, farmakologi og almen patologi. Der er et metodekursus tilknyttet dette forløb med fag som: tatistik, epidemiologi, videnskabsteori og sociologi. I slutnignen af dette forløb introduceres du til kliniske fag og undervisningen vil antage karakter af deltagelse på det praktiske arbejde på hospitaler.

Grunduddannelse i Medicin og Kirurgi handler om medicin og kirurgi samt adfærds- og metodefag (bl.a. videnskabsteori og epidemiologi) og er normeret til to år. De to år består dels af klinisk ophold, dels af mere formaliseret undervisning gennem integrerede, emneorienterede kurser. I kurserne indgår desuden fag som farmakologi, mikrobiologi og patologisk anatomi.

Specialeorienteret Klinisk Grunduddannelse beskæftiger du dig med den mere specialeorienterede del af grunduddannelsen. Her undervises bl.a. i psykiatri, retsmedicin, gynækologi og børnesygdomme.

Efter du har afsluttet selve studiet skal du på turnusophold. Når du har afsluttet dit turnusophold har du mulighed for at vælge en specialiseringsretning. Det tager cirka fra 3-6 afhængigt af det speciale du vælger. Så på mange måder er Medicin en uddannelse, der fortsætter hele livet.

Læs mere om turnusordningen her

Jobmuligheder

Efter du har gennemgået de 6-årige uddannelsesforløb skal du optages på et 18-måneders turnusophold før du kan søge arbejde som selvstændig læge. Turnusordningen foregår ved at du ansættes som reservelæge ved et dansk hospital.

Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B, Kemi B.


Ansøgningsfrister

Kvote 2 - den 15. marts 2008 kl. 12
Kvote 1 - den 5. juli 2008 kl. 12