Matematik - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
Matematik

Matematik er en af de mest grundlæggende uddannelser der findes. Uden matematikken ville vi stadig tro at jorden var universets centrum og ikke kunne give det rette beløb når vi var ude at handle.


Selv stammefolk der er afskåret fra resten af verden kan tælle og lægge 2 og 2 sammen. Dog er det de færreste stammefolk der tager en bacheloruddannelse i matematik eller har brug for en. Men hvis du vil lære at bruge matematik som en videnskabelig disciplin, der kan bruges til at beskrive verdenen omkring os, og den indflydelse den har på samfundet, så er det det rette valg.


Matematik inddrager tal, formler, trigonometri, figurer, ligninger til at anskueliggøre sammenhænge og løsninger på mange problemer. Studiet kan virke abstrakt, men Matematik har en utrolig store anvendelsesmuligheder, både i fysik, IT, biologi, økonomi, astronomi og kemi bruges matematik som nyttigt redskab.


Det første år af Matematik uddannelsen er et "Scienceår", hvor den studerende beskæftiger sig med traditionelle fag som matematik i alle former, kemi, fysik og biologi. Senere kan du vælge at kombinere Matematik med en sidefag som datalogi, økonomi eller et humanistisk fag - mulighederne er store.


Matematik er som sagt en uundværlig del af vores samfund i både økonomi, politik, samfund, og hverdagen for os som forbrugere. Vælger du at studere Matematik, så får du indsigt i et stort og forunderligt begrebsapparat, der kan anvendes i uhyre mange sammenhænge. Der er 2 linjer på bacheloruddannelsen du kan vælge at følge:
* Matematik
* Statistik
Fælles for begge linjer er, at det første halve år er fagene de samme f.eks. sandsynlighedsregning, statistik og almen matematik.


På linjen Matematik kommer du til at arbejde med alle de matematiske grundsætninger og beviser. Samtidigt lærer du at anvende din viden i en praktisk sammenhæng. Du kan frit vælge hvilke fag, der skal indgå i din uddannelse, så det kommer meget an på om du vil være underviser, forsker eller erhvervsrettet.


Matematik på Statistiklinjen er en uddannelse, hvor du for alvor kommer til at arbejde med tallenes magi. Matematik er et af de mest anvendte værktøjer i vores samfund i dag, og kombineret med statistik så bliver det en dødbringende cocktail. Så har du en fascination for supercomputere, komplekse matematiske systemer eller netværk, udvikling og optimering af avancerede produkter, der kræver en høj matematisk viden at fremstille, så er Matematik på Statistiklinjen en uddannelse, der helt sikkert vil pirre din nysgerrighed og give dig spændende udfordringer inden for teknologiudvikling og produktoptimering.


Jobmuligheder

Underviser, ansat i finansielle virksomheder, ansat i statistikinstitutter, medarbejder i IT-afdelinger, regnskabsassistent og økonomimedarbejder.Specielle adgangskrav

Dansk niveau A, Engelsk niveau B, Matematik niveauRelaterede studenterjobs

Du kan blive kasserer i en forening.