Matematik-Økonomi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Matematik-Økonomi

Kan du se dig selv som finansiel rådgiver, aktieanalytiker, finanskonsulent eller økonomiskplanlægger? Så kig nærmere på studiet Matematik-Økonomi.


Matematik-Økonomi er uddannelsen til den hardcore økonomi-studerende, der gerne vil have kompetencer indenfor nationaløkonomi, erhvervsøkonomi, samt statistik og matematik. Det er også en hardcore udgave for matematikere, for det er en fuld uddannelse i matematik, samtidig med en fuld uddannelse i økonomi. Mange af fagene er tilfælles med HA’erne.Matematik-Økonomi er en uddannelse, der shaker fagene Matematik, Økonomi og Statisk til en hårdslående cocktail. Det er bestemt en uddannelse, der kræver engagement, flid, og hårdt arbejde, men til gengæld er det også den investerede tid værd.


Du kommer til at arbejde med matematik som redskabsfag til økonomiske problemstillinger som f.eks. renteudvikling, software implementering, kreditvurdering, planlægnings- og optimeringsproblemer, finansiering, virksomhedsøkonomi og mange flere. Fælles for alle områderne er, at matematik, statistik og økonomi bruges til at nå løsninger på praktiske problemer. Undervisningen er primært baseret på forelæsninger og efterfølgende regneøvelser, der gennemgås på mindre hold. Tit vil du opleve at IT og computeren er din bedste ven, da en del modeller og udregninger ikke kan klares på en lommeregner.


Matematik er udbredt som problemløser i økonomisk teori, og inden for finansiering, aktie- og obligationsteori, omkostningsminimering og maksimering kan matematik virkelig stråle.


Nogle af de fag du vil blive undervist i er: Liniær algebra, sandsynlighedsregning, mikroøkonomi, makroøkonomi og finansiering.


Deruover vil du få fag som statistik og punktmængdetopologi, som er mængderegning fra 3 klasse på et ekstremt abstrakt niveau der virkelig kræver opmærksomhed for at kunne følge med i.


Det har tidligere været meget få der har bestået uddannelsen på normeret tid og frafaldet har også været stort, så vær bevidst om det er det rette valg for dig, eller i det mindste kend dit mål med uddannelsen, inden du tager den.


Jobmuligheder

Underviser, finansrådgiver, aktieanalytiker, porteføljemanager, bankrådgiver, finansmedarbejder, konsulent indenfor finans og økonomi, økonomimedarbejder.Specielle adgangskrav

Dansk A, Matematik A, Engelsk BRelaterede studenterjobs

Du kan have et hvilket som helst studiejob på denne uddannelse, men det frarådes at have et studiejob, da studiet er mere end fuldtidsarbejde.