Litteraturvidenskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Litteraturvidenskab

Har du altid haft en forkærlighed for at gå i teatret og se Romeo og Julie eller at sidde med en bog og en kop varm kakao og læse, mens vinden blæste ubønhørligt udenfor og regnen trommede på vinduet?


Så har du helt sikkert interesse i Litteraturvidenskabsstudiet. Og har du allerede læst Bacheloruddannelsen, så er du godt varmet op til den næste kop kaffe i selvskab med en bog foran pejsen i sommerhuset.


Fordyb dig i dine yndlingsforfatteres værker. Analyser deres tanker og bliv et med dem. Lev dig ind i deres hovedpersoners karakter og bliv opslugt af litteraturen.


Litteraturvidenskabens teoretiske referenceramme er kulturvidenskabelig teori, hvor litteraturteori er specifikt i fokus. Men på kandidatuddannelsen er der et bredere spektrum af sociologisk, lingvistisk, æstetisk og psykoanalytisk teori. Denne palette af teorier er til for at hjælpe dig med at synliggøre litteraturens eksistensgrundlag både før og nu.


På kandidatuddannelsen i Litteraturvidenskab kan du vælge mellem 2 specialiseringslinjer:

 - Litteraturvidenskab
 - Moderne Kultur og Kulturformidling

Litteraturvidenskab
På denne linje kommer du til at beskæftige dig med de forskellige "ismer" og kunstarters indbyrdes forhold og lighedspunkter, men også deres kritiske stillingtagen til samfundsproblemer i samtiden. På Københavns Universitet er undervisningen emnebaseret, og tager udgangspunkt i større og mindre hjemmeopgaver - emner som du selv vælger ud fra din interessespektrum.


Moderne Kultur og Kulturformidling
Er en linje, der primært sigter på at uddanne dig til underviser eller på anden måde formidler af kultur og kulturelle forhold. Du kan blive underviser på gymnasiet eller universitetet, men du kan også vælge en mere utraditionel vej over mediebureauer, konsulent for Internet-baserede virksomheder med fokus på kunst og formidling, reklame og marketing ved forskellige medier - det er helt op til dig at definere dit fremtidige job.


Jobmuligheder

Cand.mag.-uddannelsen giver undervisningskompetence til at undervise på højskoler, aftenskoler og på universiteter. Forsker, kulturformidler, journalist, tekstforfatter.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse med litteraturvidenskab som centralt fag eller tilsvarende efter studienævnets konkrete godkendelse.