Latin - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Latin

Har ud haft latin i gymnasiet, og elskede du det som du aldrig har elsket noget andet fag, så er det nok det mest naturlige valg at tage Latin på universitetet.


Latin er grundsprogstammen for det meste af det nordlige middelhavsområde. Det er blevet brugt i mange hundreder af år, ja selv i Danmark har vi brugt det. Mange af de lægevidenskabelige bøger og mange teologiske bøger er skrevet på latin. Latin er derfor også stadig meget brugt inden for lægevidenskaben, hvor det er ganske fornuftigt at have et fælles sprog, så man forstår hinanden på tværs af sprogbarrierer og landegrænser.


Udover at sproget bliver brugt meget i lægevidenskaben, så bruges det også i gamle skrifter om kunst, filosofi, politik, m.m.


Latin er studiet af den græsk-romerske kultur, historie og sproget latin. Studiet bliver også benævnt klassisk filologi på Københavns Universitet. Latin omfatter hele den antikke kultur og du vil stifte bekendtskab med alt fra romerske filosoffer som Cicero og Seneca til kunst og kultur især udtrykt i skulpturer, musik, templer, religion, samfundsorden og politik.


Med Latin kommer du kort sagt til at studere hele den græsk-romerske tidsperiode og du vil se hvilken indflydelse perioden har haft på vores samfund i dag. Det første år er sprogundervisning i latin og græsk. Herefter følger fag som Antik Kultur, Romersk Historie, Arkæologi og Kunsthistorie, Latinsk Poesi og andre spændende fag.


Jobmuligheder

Underviser.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Græsk A og Latin A (Begge niveauer kan opnås ved propædeutisk undervisning i tilknytning til bacheloruddannelsen).