Lastvognsmekaniker ved Forsvaret

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav
Aalborg Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 6 år Folkeskole
By Aalborg
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 6 år
Adgangskrav Folkeskole
Lastvognsmekaniker ved Forsvaret

Som lastvognsmekaniker ved forsvaret kan du komme til at arbejde i alle værn med reparation og vedligeholdelse af forsvarets kørertøjer. Det inkluderer personbiler, lastbiler og bæltekøretøjer. Reparationerne kan finde sted både på værksteder og i felten.


Du kan selvfølgelig også bruge din uddannelse i det private efterfølgende. Og når du har haft med militære køretøjer at gøre har du nogle erfaringer og kendskab til specielle produkter og motorkøretøjer, der er gode at have i baghånden når du kommer ud i det virkelige liv.


Du lærer blandt andet at finde og reparere fejl på motorer, styretøj og bremser.


Du bliver sådan set en slags IronMan/Tony Stark der kan skrue på en masse elementer og finder løsninger til at få det til at køre igen.


Ud over den tekniske uddannelse vil du også blive uddannet i håndtering af våben, førstehjælp og andet militært. I forløbet er der 7 skoleperioder af min. 5 ugers varighed og 6 praktikperioder af 2-6 ugers varighed. Gør du tjeneste øst for Storebælt foregår uddannelsen på den tekniske skole i Lyngby.


Er du vest for Storebælt er det teknisk skole i Aalborg, der står for uddannelsen. Praktikopholdende foregår på værksteder i Vordingborg, Korsør, Fredericia, Skive eller Aalborg. Efter modtagelsen af sit svendebrev kan man forvente at blive udsendt i internationale missioner. Uddannelsen tager op til 6 år med bindingsperioden inkluderet, alt efter hvor mange kurser du tager.Jobmuligheder

LastvognsmekanikerSpecielle adgangskrav

9. klasse samt grundforløbet på teknisk skole, mekanik-, transport- og logistiklinjen under gruppermekaniker. En fysisk test, skriftligt test samt en personlig vurdering.Ansøgningsfrister

Se venligst: Forsvarets Uddannelsers website