Klassisk Musikkonservatorieuddannelse

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 3 år Gymnasiel Det Jyske Musikkonservatorium
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium - (DKDM)
Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Det Jyske Musikkonservatorium
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium - (DKDM)
Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)
Klassisk Musikkonservatorieuddannelse

Har du altid elsket Mozart, Beethoven, Chopin, Rachmaninov eller Vivaldi? Og er det din drøm at sidde i et symfoniorkester eller måske endda stå i front for et symfoniorkester som koncertmester eller solist?


Har du gennemført de første tre år på det klassiske musikkonservatorium og ønsker du at dygtiggøre dig, så tag de næste to år på kandidaten, hvor du kan forbedre dine evner.


Du skal formå at opsætte værker og gennemføre disse samt undervisningsforløb. Du får en mere uddybende viden om musikken end du fik på bacheloruddannelsen. De metoder og teorier du har lært bliver udfordret og du kommer til at udvikle dig selv som kunstner og får en meget stor musikfaglig viden, du kan bruge efterfølgende til at undervise andre eller måske endda skabe værker der bliver større end noget andet der er set før.Selvom nutidens trend er at man ikke har skabt noget stort før det er gået viralt, eller det har været vist på nationalt TV, så kan store kunstnere godt skabe store værker, som senere bliver opdaget og blive berømte.


Det kan selvfølgelig også være at du ikke er typen der gerne brager ud med dine talenter, men hellere vil sidde lidt ubemærket i en større gruppe og få det hele til at harmonere.


Når du er færdiguddannet kan du eventuelt studere videre til solist, som er en yderligere to årig uddannelse/overbygning.


Solistuddannelsen har til formål at videreuddanne den studerende til at virke på det højeste kunstneriske niveau. Uddannelsen sigter mod dirigentvirksomhed i ind­- og udland. Studerende med særlige anlæg kan søge optagelse på solist­uddannelsen, der afsluttes med en offentlig debutkoncert.


Følg en ung solist nedenfor:Relaterede studenterjobs

Stil dig på gågaden og tjen nogle penge især i turistsæsonen. Det kan være god øvelse.
Du kan også arrangere en flash mob, som det mange gange er set før, hvor et helt symfoniorkester til sidst sidder og spiller sammen.