Klassisk Arkæologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Klassisk Arkæologi

På kandidatdelen i Klassisk Arkæologi i København vil du få din faste gang på kulturinstitutioner, som Nationalmuseet, Ny Carlsberg Glyptotek, Thorvaldsens Museum og Den kongelige Afstøbningssamling. Her kan du ved selvsyn studere den græske kultur og få et indblik i den forunderlige tidsperiode, der på mange måder er grundlaget for den Vestlige verdens kultur og samfund idag. Din arbejdsdag vil have fokus på at læse og studere kilder - tit på biblioteket eller sammen med din læsegruppe. Vælger du senere at følge en vej som forsker er døren åben for praktisk feltarbejde i middelhavsområderne, og ofte i samarbejde med ligesindede forskere fra udenlandske universiteter.


Klassisk arkæologi er faget for dig, der gerne vil udforske den græsk-romerske oldtid ved at undersøge de levn fra denne tid. Det kan være alt fra mønter, keramik, tagtegl eller skulpturer til gravpladser eller templer.


Da størstedelen af de ting klassik arkæologi beskæftiger sig med befinder sig i middelhavsområdet og spredt ud andre steder i verden er fagets sigte helt naturligt internationalt. Herved må du kunne forvente at skulle rundt i verden og besøge museer og lave udgravninger.


På Århus Universitet er klassisk arkæologi et mindre fag og du kommer derfor til at kende de fleste af dine medstuderende og undervisere. En gang om måneden er der aftenforelæsninger som Klassisk Arkæologisk Forening (KAF) arrangerer. Antikmuseet, som har en flot samling af græsk, romersk, etruskisk og egyptisk oldtidskunst hører til faget og her kan du få praktisk erfaring med formidlings- og museumsarbejde.


På Syddansk Universitet i Odense kan du tage en lightversion af uddannelsen, hvor du kan vælge at studere Oldtidskundskab. Klassiske studier i Græsk, Latin og Oldtidskundskab har fokus på litteratur, filosofi, religion, historie og diverse samfundsstudier, men der er også mulighed for at dyrke arkæologien, hvis du ønsker dette.


Jobmuligheder

Underviser, medarbejder på museum eller kulturinstitution, ekspert inden for området, arkæolog, forskningsassistent.