Kinastudier - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Københavns Universitet
Kinastudier

Kinastudier er et studium, der er mere relevant end nogensinde før. Kinesisk er det sprog, der bliver talt af flest mennesker i hele verden og udviklingen i Kina er nærmest eksplosiv. Derudover spiller Kina og kinesisk også en større og større rolle i verdenssamfundet. På studiet vil du skulle studere de store nationale og internationale udfordringer Kina står over for. Hvordan kan Kina forsat udvikle den nationale identitet samtidig med internationaliseringen i landet brager fremad, og hvordan påvirkes normer, institutioner og individer i Kina af dette?


For at finde svar på disse spørgsmål må du sætte dig ind i Kinas sprog, kultur, historie og samfundsforhold og det er lige præcis, hvad du gør på Kinastudier. Det hele starter med 1 års forberedende kursus, hvor du tilegner dig sproget og får en bred introduktion til landet. Du vil blive undervist i grammatik, samtale, tegnlære (skrift), historie, kultur og samfundsforhold. Sproget du lærer på studiet er mandarin, som er det officielle sprog i Kina. Efter kurset forsætter du på studierne af det moderne sprog i Kina.


Selve undervisningen af sproget bliver ofte varetaget af en kineser, og undervisningen bliver på forhånd aftalt imellem de studerende og underviseren. Der bliver lagt stor vægt på, at undervisningen er dialogisk og at du som studerende får muligheden for, og er, aktiv i undervisningen.


Studieophold er altid vigtige på sprogfag, men et studieophold i Kina, når man læser kinastudier, er alfa omega, da opholdet giver et skub i sprogtilegnelsen, som undervisningen ikke kan. Derfor tager næsten alle studerende på kinastudier til Kina i 4. semester. Det kan være en dyr tur, og derfor gives der også ofte stipendier til disse studieophold. Bl.a. igennem kulturaftalen, der er en gensidig aftale mellem Danmark og Kina.


På kinastudier får du dog ikke kun indsigt i Kinas sprog, men også i Kinas samfund, kultur og historie. Til at studere kulturen beskæftiger du dig med kinesisk litteratur, kunst, teater, film og medier. Du vil skulle tilegne dig viden om forskellige perioder, genrer og værker, og du skal lære at analysere litterære værker. Under studiet af Kinas samfund og historie opnår du et overblik over hovedfaserne fra de ældste tider til idag og vil skulle undersøge sammenhængene mellem politiske, samfundsmæssige, kulturelle og økonomiske forhold. Hovedvægten af studierne ligger dog på Kinas aktuelle forhold og udvikling.

De fleste på studiet kender hinanden da der kun er ca. 30 studerende på hver årgang. Kinastudier deler fysiske rammer med Japanstudier og Asienstudier, der har fælles fagudvalg. Dette udvalg består af studerende og arrangerer fester og andre sociale arrangementer i årets løb.


Jobmuligheder

Formidling af kinesisk sprog og kultur, undervisning, forskning, kommunikation, organisationsarbejde, handel, administration og i rejsebranchen.


Derudover kan du blive oversætter, tolk, integrationsmedarbejder og medarbejder i private eller statslige organisationer.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Kinesisk A (Niveauet kan også opnås ved propædeutisk undervisning i tilknytning til bacheloruddannelsen).