Kemi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Kemi

Kemi er en traditionel naturvidenskabelig disciplin med rødder helt tilbage til de gamle grækere. Kemi handler om de forskellige stoffer vores verdenen er sammensat af og deres indbyrdes interaktion. Kemi bruges i næsten alle situationer i vores hverdag - maden vi spiser og de produkter vi bruger i husholdningen har en bestemt kemisk profil.


Kemikere er især populære i medicinalindustrien, da mange medicinalprodukter kræver indgående kendskab til de kemiske processer i menneskelig krop. En del af undervisningen på uddannelsen forudsætter at du efterfølgende efterprøver teorien i laboratoriet igennem eksperimenter. Til Kemiuddannelse hører også støttefag som matematik, fysik og IT.


Kemi uddannelsen er en blanding af teoretisk og praktisk arbejde med at foretage forsøg i laboratorier, hvor fokus er på undersøgelser af kemiske reaktioner og molekylers opbygning. Som kemiker beskæftiger du dig meget med forsøg og forskning, men Kemi er også en spændende disciplin, der vil give den nysgerrige studerende sjove oplevelser og kompetencer som åbner døre for mange interessante jobmuligheder.

Det første år på uddannelser kaldes et "Scienceår" og her vil du få en bred introduktion til mange spændende naturvidenskabelig fag inden for Kemi uddannelsen. Som kemiker er det naturligt senere at arbejde med forskning, men kemikere finder også beskæftigelse inden for medicinalindustrien og generelt er mulighederne i det private erhvervsliv rigtigt gode.


Kemi handler rigtigt meget om forsøg og eksperimenter med henblik på opnå en bedre viden om materialer, molekylerne bag og deres intermolekylære vekselvirkninger. Men Kemi handler også om at videreudvikle gamle stoffer eller designe nye stoffer til brug i industrien eller til nye produkter. Med fokus på stoffers intermolekylære vekselvirkninger giver uddannelsen dig et bredt fundament til løsning af en vifte af industrirelevante problemer. For eksempel udvikling af nye polymere og uorganiske materialer, separationsteknikker og smarte molekyler til en kontrolleret frigivelse af medikamenter.


Så Kemi er en spændende uddannelse, hvor du har mulighed for at bruge din passion for naturvidenskab til at udøve forsøg og finde svar på tidssvarende spørgsmål - desuden får du en uddannelse med rigtigt gode jobmuligheder især i det private erhvervsliv så som medicinalindustrien.


Jobmuligheder

Industrikemiker, produktudvikler, forsker, underviser, medicinalkemiker, konsulent på kemiske projekter.Specielle adgangskrav

Matematik niveau A, Fysik niveau B, Kemi niveau B