Japanstudier - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Japanstudier

Japan er et fascinerende og forvirrende land. Her finder man demokrati, militærmagt, kunst, magtintriger, vold, harmoni, tegneserier og opvarmede toiletsæder. Japan er et land vidt forskelligt fra Danmark, men et land der har alt. Hvis du først har fået smag for dets kultur, historie og sprog, så er du tryllebundet af Japan og alt hvad der følger med.

På japanstudier beskæftiger du dig med den japanske kultur, historie, samfundsforhold og selvfølgelig sproget.


Japanstudier er et studie, der handler eksklusivt om Solens Rige, Japan. Her lærer du først og fremmest at kommunikere på japansk - skriftligt og mundtligt. Du vil under studiet bruge meget tid på at studere det japanske sprog, så du lærer både at forstå japansk og formidle indholdet af japanske tekster til et dansk publikum.


Du kommer til at læse alle tekster på original sproget - via tekster får du et førstehåndskendskab til alle aspekter ved det japanske samfund, politiske situation, litteratur, historie og populærkultur. Det første år af uddannelsen er intensiv sprogundervisning og senere i studiet introduceres sprogteorier og mere avancerede tekster.

Du vil ikke kun skulle beskæftige dig med at analysere japanske tekster grammatisk og indholdsmæssigt, men også med sprogets udvikling og historie. Studiet handler også om den japanske kultur- og åndshistorie og om politiske perioder og begivenheder. Eksempler på mulige studier her kunne være kejserdømmerne eller Japans rolle under 2. verdenskrig. Du vil også have muligheden for at stifte bekendtskab med japanske familie- og arbejdsformer samt populærkultur f.eks. japansk anime, film og manga.

Måden studiet foregår på er blandt andet ved hjælp af opgaver, øvelser som rollespil og lytteøvelser eksekveret på små hold af studerende. Som aktiv studerende vil du kunne opnå gode japanske kundskaber ved denne studieform. Studiet deler rammer med Kinastudier og Asienstudier. De tre fag har et fælles fagudvalg, der består af studerende, og der arrangerer fester, barer og viser asiatiske film.

Du kan kombinere dine japanske studier med et andet fag. Det kunne være økonomi, historie, etnografi, dramaturgi, eller noget helt andet. Herved skaber du dig din helt egen profil, der passer til den type arbejde du ønsker at beskæftige dig med efter endt studie.


Jobmuligheder

Underviser, ansat i turistbranchen, marketing- og eksportmedarbejder, arbejde i internationale organisationer, tolk og oversætterSpecielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B, Japansk A (Niveauet kan opnås ved propædeutisk undervisning i tilknytning til bacheloruddannelsen).