Jægersoldat

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 1 år Folkeskole Forsvarskommandoen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 1 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
Jægersoldat

Som jægersoldat bliver du en del af hærens specialoperationsstyrke. Denne styrke kan med kort varsel blive indsat i operationer, hvor konventionelle styrke af forskellige grunde ikke kan anvendes. Du vil som jægersoldat være uddannet til at udføre opklarings- og kampopgaver.

Jægersoldater indsættes ofte som de første på internationale missioner i ukendte områder. Her arbejder de med trusselsvurderinger, rekognoscering, personbeskyttelse o.l.

Uddannelsen

Uddannelsen til jægersoldat er delt op i 5 moduler. Det starter med et forkursus, hvor forventningerne til uddannelsen og jobbet som jægersoldat gøres klart. Når det er overstået starter patrujlekurset, hvor der arbejdes med vilje, samarbejdsevner, udholdenhed og praktiske soldaterfærdigheder. Herefter påbegyndes aspirantkurset, hvor disse færdigheder i form af mere komplekse øvelser heri blandet med selvtillidsprøver. Når det kursus er gennemført kan der begyndes på uddannelse i kampsvømning og faldskærmsudspring.

Til slut følger kurser i kernekompetence og rollespecialisering. Her uddannes man i det operative speciale man skal kunne udføre i arbejdet blandt et hold jægersoldater. Hele uddannelsen suppleres med mental træning.

Udsendelse

Man må som uddannet jæger forvente at blive udsendt hyppigt idet uddannelsen er målrettet til at gøre eleven klar til indsættelse i fremmede og ekstreme forhold.


Jobmuligheder

Jægersoldat, sikkerhedsvagt, sikkerhedsrådgiver, coach/vejleder.Specielle adgangskrav

AdgangskravSynskrav  • Fuldt syn uden korrektion. Der kan dispenseres for refraktionskorrigerende behandling af typen LASEK og PRK godkendes (LASIK forventes også at kunne godkendes)

  • Du bruger ikke briller og/eller kontaktlinser. Din synsstyrke er minimum 6/6  - hvert øje for sig og med begge øjne samtidig.

  • Du har normal farvesans og kan bestå Ischiaras farvetest 


OBS! Synskrav forventes ændret til maksimum 6/9 på ét øje hvis 6/6 på andet øje. Samt minimum 6/6 på begge øjne samtidig.